2018-11-22

حتما از اینکه بانس ریت (به انگلیسی: Bounce Rate) سایت شما بالا رفته شوکه شده اید! نگران نباشید این یک راهنمای کامل با ارئه راهکارهای پیشنهادی کاهش بانس ریت سایت است. البته که ما تضمین نمیکنیم بانس ریت (نرخ پرش و نرخ فرار هم گفته شده) سایت شما کاهش پیدا کند، چون دلایل افزایش بانس ریت میتواند متفاوت باشد. اما ما چند روش کاهش بانس ریت سایت را در این آموزش قرار داده ایم تا راهکاری برای بهینه سازی بانس ریت سایت شما باشد. لوگوی گوگل آنالیتیکس

ابتدا یک تعریف کوچک در مورد بانس ریت Bounce Rate

بانس ریت یعنی کاربران پس از کلیک روی سایت شما در نتایج جستجو گوگل و وارد شدن به سایت، آن را بدون هیچ عمل دیگری (شامل کلیک، زدن دکمه، لمس لینک، دیدن ویدیو و…) ترک کند. بانس ریت یک مقدار برحسب درصد است و درصد آن از کل کاربرانی که سایت را ترک کرده اند نسبت به کل کاربرانی که وارد سایت شده اند محاسبه می شود. این آمار توسط گوگل آنالیتیکس محاسبه می شود.

تعریف بانس ریت (نرخ پرش)
بانس ریت آماری است که توسط ابزار آنالیز سایت گوگل آنالیتیکس منتشر می شود. با نصب گوگل آنالیتیکس روی سایت میتوانید آمار بانس ریت یا نرخ پرش را در گوگل آنالیتیکس بدست آورید.

قبلا در مورد بانس ریت صحبت کردیم. بانس ریت هنگام استفاده از تارگت های هدف Goal در گوگل آنالیتیکس کاربرد دارد.

نکته: سرعت پایین سایت که معمولا به خاطر هاست های نامناسب است، میتواند مانع بارگذاری سایت و در نتیجه ترک سایت توسط کاربر شود، که این هم نمونه ای کلاسیک از بانس ریت است.

[promotion id=”27788″]

آمار بانس ریت در گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس همیشه آمار بانس ریت را به دقت نمایش نمی دهد، البته نه اینکه صحیح نباشد، اما مشکلاتی هم دارد. برای سایت هایی که پیوند یکتای پارسی دارند و همچنین اشکالات سرورها و مشکلات اینترنت، آمار آنالیتیکس دقیق نیست و درصد کمی خطا دارد.

آمار نرخ پرش مجزا برای برگه های سایتبرای دیدن آمار بانس ریت سایت خود، وارد حساب گوگل آنالیتیکس شوید، اگر حساب ندارید در این لینک یک حساب ایجاد کنید یا به آموزش راه اندازی گوگل آنالیتیکس سر بزنید. سپس با تایید سایت خود، وارد بخش رفتار > محتوای سایت > برگه های فرود Behavior > Site Content > All Pages شوید و آمار را در ستون آخر سمت راست مشاهده کنید.

راه کارهای کاهش بانس ریت و بهینه سازی نرخ پرش

مهم اینست که در صفحه اصلی سایت خود یا دیگر خدمات آن دنبال چه هستید؟ آیا واقعا دنبال یک سرویس دهی خوب به مشتری و کاربر هستید؟ پس باید بانس ریت برایتان مهم باشد.

بانس ریت

ما راه های زیادی سراغ داریم که میتوانیم از آنها برای پایین آوردن میزان بانس ریت استفاده کنیم. اما میزان بانس ریت به روش های نادرست مثل خرید بازدید هم میتواند کاهش پیدا کند. روش های معرفی شده شاید دنباله یک الگوی خاص باشند یا اینکه از متدهایی استفاده کنند که سایت شما توانایی استفاده از آنها را ندارند مثل تست های A/B. اما در هر صورت این راه ها حداقل برای برخی میتواند مفید باشد. پس از آنها استفاده کنید. این شما و این هم روش های کاهش نرخ پرش

1. تجربه کاربری User Experience آیکن تجربه کاربری

خلاصه تجربه کاربری:تجربه کاربری” تمام چیزهایی در آخرین قدم به کاربران و توجه آنها به شرکت منتهی می شود را در بر میگیرد، اعتماد به شرکت، خدمات، محصولات و همه چیز

در مورد سایت شما هم همین رویه دنبال می شود. اگر تجربه کاربری خوبی وجود نداشته باشد کاربران به محض دیدن ظاهر بد سایت و حتی المان های نابجا و ناوبری ناجور، دست به تخریب سایت می زنند. باور کنید کسی دوست ندارد فریب داده شود، پس تجربه کاربری باید این حس اعتماد را در کاربر به وجود بیاورد تا بتواند وی را قانع به ماندن در سایت کند.

یک صفحه وب اگر کاربرد پذیری Usability یاتجربه کاربری   User Experience جالب توجهی ارائه نکند، نمیتواند انتظارات کاربر را به خوبی برآورده کند.

استیو جابز در مورد تجربه کاربری می گوید: مردم فکر میکنند کلمه “طراحی” یک کلمه ساده است. آنها همیشه به این فکر می کنند که یک چیز (محصول) چطور به نظر می رسد. در حالی که مهم تر اینست که چطور کار می کند!

این همان Usability یا کاربرد پذیری است. به سایت خود باز گردید، یک سیستم جمع آوری بازخورد راه اندازی کنید و از انتظارات کاربران مطلع شوید.

ویژگی های یک تجربه کاربری خوب در سایت

معیارهای زیادی برای سنجش میزان کیفیت تجربه کاربری در استفاده از هر سرویسی وجود دارد. بسیاری از مشخصه هایی که کاربران همیشه برایشان سوال است، اینست که یک تجربه کاربری خوب از چه لحاظ بررسی می شود. خب من به شما میگویم.

  • کاربردی بودن: آیا چیزی که ارائه می کنید میتواند برای کاربر استفاده ای داشته باشد؟ آیا نکته ای ایده آل در چیزی که میخواهید عرضه کنید وجود دارد؟
  • قابلیت استفاده: آیا محصول، سایت یا سرویس شما میتواند به راحتی قابل استفاده باشد؟ آیا اولویت شما در طراحی سایت سادگی استفاده از آن بوده است؟
  • مرغوبیت: هیچ فکر کرده اید که محصول شما یا سایت شما توسط چه کسانی مورد توجه قرار می گیرد؟ آیا واقعا کاربران میخواهند از آن استفاده کنند؟
  • قابلیت دسترسی: تا چه حد کاربران میتوانند به چیزی که شما ارائه می کنید دسترسی داشته باشند؟ آیا آنها واقعا به محصولات شما دسترسی آسانی دارند و میتوانند از آن بهره ببرند؟

2. سرعت سرعت سرعت آیکن سرعت

ما همیشه می گوییم که سرعت هیجان انگیز ترین چیز است. همیشه سریع ترین ماشین ها طرفداران بیشتری دارند، بیشترین هیجان را سقوط هیجان و رانندگی فرمول یک دارند و همه اینها زمانی که روی یک اسب سریع باشید بیشتر هیجان انگیز می شود.

سایت شما هم همینطور اگر سریع باشد مخاطبین به شدت از آن استقبال می کنند. آنها دوست دارند تا روی یک المان در سایت کلیک می کنند سایت باز شود. میخواهند روی هر برگه ای که کلیک کردند، روی هر کدام از دسته بندی محصولات کلیک کردند سریعا سایت برای آنها باز شود.

سرعت سایت خود را با چه چیزی بررسی میکنید؟

ما به شما پیشنهاد میکنیم که از GTmetrix استفاده کنید چون فوق العاده است. البته ابزارهای زیاد دیگری هم وجود دارند مثل Pingdom و سرعت سنچ گوگل PageSpeed Insight. فارغ از اینکه سایت خود را چطور و با چه ابزاری بررسی میکنید، سرعت نهایی سایت باید زیاد باشد. اگر در یکی دو مورد از برگه های سایت خود تصاویر زیادی دارید و حجم برگه زیاد است اشکالی وارد نیست، اما به حجم برگه اصلی اهمیت زیادی بدهید.

چرا سرعت سایت مهم است؟

اول توجه شما را به این اینفوگرافیک جلب می کنم، در آن میزان نرخ پرش و نرخ بازدید بر اساس سرعت سایت نمایش داده شده است.

How Page Speed Affects User Bounce Rate and Pages Viewed

همانطور که گوگل گفته سرعت سایت یک سیگنال رتبه بندی است که توسط الگوریتم گوگل استفاده می شود.

همچنین تاثیر میزان سرعت بارگذاری سایت میتواند بسیار به درآمد و افزایش فروش، مخاطب و … کمک کند. آمارهای زیر از تاثیر سرعت روی صفحات وبسایت و پیامد های آن صحبت می کنند:

یک ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت > یعنی > 7 درصد کاهش در نرخ تبدیل > یعنی > 11 درصد کاهش در بازدید > یعنی > 16 درصد کاهش رشد، در آمار افزایش مشتریان

پس همین امروز به فکر این باشید که سرعت سایت خودتان را بهینه سازی کنید تا نرخ بانس ریت را هم کاهش دهید.

3. تصاویر و نقشی اساسی در به دام انداختن کاربر آیکن تصویر

قطعا تصاویر در هر کجا باشند ما آنها را دوست داریم، روی دیوار اتاقمان، تابلوهای نقاشی شده روی سکوی مترو و راهروها، آثار هنری در دیوارهای شهر و یا حتی تصاویر درون کتاب ها و کمیک ها همه هیجان انگیز هستند. اگر این تصاویر را به وب و درون صفحات سایت بیاوریم اتفاقی برای کسی نمی افتد. حتما از تصاویر استفاده کنید. چون که تصاویر توجهات زیادی را جلب می کنند.

می گویند یک تصویر معادل هزار کلمه است، و تقریبا همه با این موارد موافق هستیم. البته کاری با شعرا نداریم که جای خود دارند. مهم طرز نگاه ماست که صد البته به تصاویر خیره می مانند. افزودن تصاویر به وردپرس کار سختی نیست. حتی میتوانید از تصاویر رایگان استفاده کنید که در اینترنت و سراسر وب موجود هستند. فقط مسئله کپی رایت را رعایت کنید تا مبادا درگیر مسائل شوید.

[promotion id=”27782″]

چند منبع خوب برای پیدا کردن تصاویر فوتوگرافی:

Pexels
Unsplash
Pixabay
FoodiesFeed
Picography

چند منبع خوب برای پیدا کردن تصاویر وکتور:

Stockio
123FreeVectors
Vector.Me
Freepik
Flaticon

چند ابزار آنلاین برای بهینه سازی تصاویر:

JPEG Optimizer
Optimizilla
Kraken.io
Tiny PNG

4. ولاگ Vlog بلاگینگ به سبک ویدیو Video Marketing آیکن Vlog

سایت های زیادی هستند که با محتوا بازاریابی می کنند. اما سایت های دیگری هم هستند که رسانه هایی مثل ویدیو را بیشتر قبول دارند و از آنها در محتوای سایت استفاده می کنند. به این فرایند تولید ویدیو مثل محتوا، ولاگ Vlog می گویند. استفاده بیشتر از ویدیو دلیل بر کاهش سرعت سایت یا عامل بالقوه ای در کاهش بانس ریت نخواهد بود. مدت زمان کاربر در سایت اگر معطوف به دیدن عکس و خواندن باشد خوب است، اما زمانی که ویدیو ها به پست ها اضافه می شوند ماندگاری Time on Page هم بالا رفته و کاربران حتما با دیدن ویدیو ها بیشتر در سایت می مانند.

ولاگ یا Vlogging چیست؟

در روز هایی پدر بزرگان ما روی فرش تکیه به دیوار روزنامه به دست می گرفتند، روزنامه ها بلاگ بودند. سرودهایی که در مدرسه یاد میگرفتیم و در خانه تمرین می کردیم اما نوعی ولاگ و نوعی فیلم سازی بودند. اکنون اما این رویه تغییر کرده است، هر کسی که یک دوربین دارد میتواند در اینستاگرام تلویزیون خودش را روشن کرده و ولاگینگ خودش را شروع کند. کاربران با دسترسی به بین هایت ویدیو در سایت یوتیوب میتوانند یک کانال ارتباطی بسازند و ویدیو منتشر کنند. این تولید ویدیو به جای نوشتن همان ولاگینگ است.

ویدیو ها البته روشی جدید برای جلب توجه نیستند، سالهاست که از آنها استفاده میشود، اما سرعت اینترنت باعث شده به حجم ویدیو اهمیتی داده نشود و هر کسی با یک اسمارت فون یا تبلت سایت های ویدیویی را باز کرده و ویدیو تماشا کند. سایت هایی مثل ورزش 3 یا آپارات، این سایت های ویدیو محور بسیار پرقدرت هستند، و البته سایت هایی مثل تماشا یا آپارات که اجازه می دهند افراد کانال داشته باشند، بسیار جای تحسین است چرا که شما هم میتوانید ویدیوهای خودتان را بسازید و منتشر کنید.

چرا ویدیو ها را در سایت استفاده کنید؟

ویدیو ها قلابی قدرتمند در گرفتار کردن کاربر درون سایت و صفحه وب هستند. هر جا که ویدیو باشد و یک عنوان جذاب داشته باشد، کاربر منتظر آن میماند و میخواهد آن را مشاهده کند، چیزی که دقیقا نقطه عکس آن همین نوشتن است که کاربر بخواهد هر کدام از قسمت های آن را دیده، جستجو کرده یا کپی می کند و بعدا میخواند اما ویدیو چنین نیست و تماما در انحصار شماست، کاربر نمیتواند آن را کپی بکند یا اینکه از روی آن پرش کند مگر اینکه چند بخشی از آن را مشاهده کند. پس سراغ ویدیو بروید. برای اینکار البته به چند پلتفرم و اپلیکیشن نیاز خواهید داشت.

بهترین پلتفرم ها برای انتشار ویدیو

Instagram TV

Facebook Page

Youtube Channel

Apparat Channel

بهترین اپلیکیشن ها برای تولید ویدیو

Adobe Premiere Pro

Nero Platinum 2018

Pinnacle Studio 21 Ultimate

Corel VideoStudio Pro X10

Sony Movie Studio

پس ویدیو بسازید و در برگه های سایت خود اضافه کنید.

4. از مشتریان دیگر صحبت کنید ایکن گواهی مشتری

اگر یک سایت فروشگاهی هستید و میخواهید کاربران جدید محصول شما را بخرند، حتما گواهی مشتری اضافه کنید. گواهی مشتری یا شهادت نامه Testimonial از جدید ترین روش های بازاریابی است و کسانی که در سایت های فروشگاهی و یا تجاری (سایت هایی که کاربر در آنها پرداخت انجام میدهد) گواهی دیگر مشتریان و نظرات آنها را میبینند حتما خرید می کنند.

نه تنها خرید می کنند، بلکه آنها در سایت میمانند و این مرحله ای قبل تر از خرید است. اگر میخواهید کاربران از سایت شما خرید کنند، باید ابتدا آنها را قانع کنید در سایت شما بمانند. با افزایش ماندگاری آنها در سایت شما فرصت این را دارید که با عبور از نقاط درد و متقاعد کردنشان به خرید، فروش خود را میسر کنید.

درگیر کردن کاربران نه تنها با نمایش گواهی ها بلکه با نمایش اعتبارات کسب شده توسط سایت و حتی صحبت از اعضای تیم میتواند توجه مخاطب را جلب کند.

تصاویر مشتریان و گفتگوهایی که با آنها داشته اید اگر نشان دهند شما حق را به مشتری میدهید، میتوانند تاثیر مثبتی روی ارتباط سایت شما با مخاطب بگذارند.

5. استفاده از قدرت رنگ ها در طراحی گرافیکی سایت آیکن طراحی ایده آل

قبلا در مورد روان شناسی رنگ ها در اینجا صحبت کردیم، اما اکنون همه میدانیم که زیبایی بسیار مهم است. و از طرف دیگر، تعریف طراحی همانطور که از زبان استیو جابز شنیدیم، نه تنها به این مربوط می شود که یک محصول (یا سایت) چطور به نظر می رسد بلکه به شیوه کارکرد محصول هم مرتبط است.

ابتدا برای شناخت گرافیک و طراحی باید بدانید که طراحی یعنی پدید آوردن و کنار هم قرار دادن المان هایی بصری که همه آنها در کنار هم تلاش کرده اند اطلاعاتی را انتقال دهند یا مفهومی را به بیننده منتقل کنند.

هدف از طراحی؛ تحت تاثیر قرار دادن عناصر پردازشی مغز و تحریک سلول های عصبی نسبت به المان های بصری و دیداری موجود در زاویه دید بیننده است که باعث می شوند هیجانات جدیدی در بیننده رخ دهد و در طی این واکنش ها، تغییرات نگرشی وی شروع شده و حس رضایت یا عدم رضایت وی آشکار شود. در این صورت وقتی کاربر ببیند از یک طراحی چندان استقبال نمی کند آن را رها می کند. یا اینکه ناخودآگاه به این میرسد که چقدر طراحی خوبی پیش چشمش قرار گرفته و باید از آن دیدن کند.

عکس، رنگ، ترکیب تصاویر، آثار و … همه بخشی از طراحی گرافیکی سایت شما هستند، اما رابط کاربری چیزی بنیادین است. به سایت محصولات گوگل نگاه کنید، بدون شک بهترین طراحی را در میان تمام سرویس دهنده های بزرگ دنیا دارد، ظاهر سرچ کنسول، جستجو و حتی اپلیکیشن یادداشت Google Keep Note، همگی از طراحی بی حد و مرزی بهره می برند که کار کردن با آنها ساعت ها لذت بخش است.

به سایت خود باز گردید و یک تجدید نظر در طراحی بکنید. با خودتان عهد ببندید که چند ایراد از آن پیدا کنید، به همین هم راضی نباشید، استیو جابز به یکی از مهندسین ارشد خودش سپرده بود که برای معرفی اولین مک بوک یک کوسه طراحی کند، با اینکه هر کوسه با قبلی کمی تفاوت داشت اما استیو جابز در نهایت با انتخاب کوسه 43م به طراح گفت که همان اول باید این کوسه را نقاشی می کرد!

پس طراحی مهم است، شما هم اصلا قانع نباشید، یک ایرادی پیدا کنید، با یک طراح در سایت دریبل صحبت کنید تا حتما سری به سایت شما بزند، ایرادات را برطرف کنید، یک برنامه تغییر و تحول بچینید سپس طراحی را آنقدر چشم گیر کنید که کاربران را مات و مبهوت خودش کند.

6. موسیقی، قدرتمند در نگه داری کاربران

آیکن موسیقی

شکی نیست که حتی بهترین فیلم های دنیا مثل آواتار یا تایتانیک باید یک موسیقی خوب داشته باشند، حتی اگر فیلم تک لوکیشنی باشد مثل 8 نفرت انگیز تارانتینو، باز هم باید موسیقی خوبی داشته باشد. حتی وقتی باشگاه فوتبالی بازی های بزرگ خودش را شروع میکند باید یک سرود داشته باشد تا بتوان از قدرت بی حد و مرز موسیقی برای تغییر ذهنیت ها استفاده کرد.

 

و همه اینها تنها زمانی اتفاق می افتند که موسیقی به جا و درست قابل دسترس باشد.

خوشبختانه هنوز کسی تصمیم نگرفته که پرتال موسیقی جذاب ساندکلاود Soundcloud فیلتر شود، پس یک ابزارک در سایت خود نصب کنید و اجازه دهید کاربران وقتی وارد سایت شدند پلی لیست های سایت شما را در همان جا پخش کنند. این یک ترفند جالب برای افزایش نرخ ماندگاری کاربران درون سایت است. همچنین نه تنها موسیقی، بلکه موارد زیادی هستند که از سایت های ایرانی بررسی کردیم که چند نمونه از آنها را برای شما بیان می کنیم. از این موارد میتوانید در سایت خود استفاده کنید تا کاربران را بیشتر در سایت خود نگه دارید:

  • محتوای مرتبط
  • متن های متحرک
  • آزمون ها
  • شرکت در نظر سنجی با قرعه کشی
  • گذاشتن دیدگاه
  • پخش اختیاری موسیقی در سایت
  • پخش ویدیو در ابزارک های سایت
  • پیشنهاد دانلود کتاب
  • و … که میتوانید در سایت خود از آنها استفاده کنید.

اگر ترفند جدیدی سراغ دارید که میتوان از آن برای افزایش ماندگاری کاربر در سایت استفاده کرد، آنها را در اینجا بنویسید تا به مقاله اضافه شوند. یا حتی از دیدگاه برای نوشتن مقاله خودتون استفاده کنید.

6. چرا از پاپ آپ ها صحبت نکردیم؟

معمولا کاربران زیادی در سایت های خودشان از پاپ ها استفاده نمی کنند چون این روش درآمد زایی تقریبا منسوخ شده است. از طرف دیگر، اکنون هر کسی مجهز به یک مسدود کننده تبلیغات Ad blocker است. این امکانات باعث شده اند کسب درآمد از پاپ بشدت کاهش پیدا کرده و وبمستران روش های دیگری برای کسب درآمد پیدا کنند که در نتیجه آنها افزایش کیفیت وب بوده است. همچنین پاپ آپ هم کاربران را فراری میدهد هم باعث می شود سایت در گوگل به سختی دیده شود. پس منطقی است که کسی از پاپ استفاده نکند.

دوست داریم از خواندن این مقاله لذت ببرید، پس اگر ایرادی در مقاله دیده اید یا انتقادی از جانب شما به سویش وارد است، حتما در دیدگاه ها برایمان ارسال کنید. نظرات شما همیشه میتواند سازنده چنین وبلاگی باشد. اگر سوالی در مورد نرخ پرش دارید، حتما آن را بپرسید.

[promotion id=”27785″]

مطهره نسیمی

مطهره نسیمی

مطهره نسیمی هستم؛ کارشناس محتوا و دیجیتال مارکتر! حسِ خوب نوشتن و خلق محتوا باعث شده که من محتوانویسی رو به عنوان شغل و حرفه خودم انتخاب کنم. به یادگیری و به خصوص یاد دادن علاقه زیادی دارم و همیشه در تلاشم تا بتونم به بقیه کمک کنم! (سعی میکنم ملکه محتواهایی باشم که پادشاه میشن!)