2019-10-09

مقاله‌ ای برای بهترین افزونه‌ های سئو وردپرس؟؟
به نظر شما آیا این محتوا نباید تنها لیستی از المان‌ های افزونه سئو وردپرس Yoast SEO باشد؟
مطمئنا پاسخ خیلی از شما بله است! در این مسئله که افزونه Yoast SEO محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین افزونه سئو وردپرس در سراسر دنیاست شکی نیست اما آیا این درست است که چون کسی جرات استفاده از دیگر افزونه‌ها را ندارد شما هم پیرو آنها باشید؟

البته اگر بخواهیم اینطور به افزونه Yoast نگاه کنیم که ممکن است افزونه‌های بهتر از آن هم وجود داشته باشد کمی غیر منصفانه است.
ما قصد داریم در این محتوا به شما بگوییم نیازی نیست در 100% وب سایت‌های وردپرسی برای بهینه سازی سایت از این افزونه استفاده شود.
در ادامه با بهترین افزونه‌های سئو سایت‌های وردپرسی آشنا میشویم. این را هم همین ابتدا اضافه کنیم بیشتر تمرکز ما در این محتوا روی راه حل‌ های سئو سایت برای موتورهای جستجوست تا ترفندهای زیر و درشت افزونه‌ها!

[promotion id=”27801″]

در یک پلاگین یا افزونه سئو باید دنبال چه چیزی بگردید؟

معمولا کاربرانی که از افزونه‌های سئو استفاده می‌کند به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. افرادی که تنها دنبال راهی ساده برای بهبود رتبه وب سایت‌شان در موتورهای جستجو می‌گردند. اگر شما جز این گروه هستید به شما تبریک می‌گوییم چون تصمیم بسیار درستی گرفته‌اید و روش خوبی را برای کسب رتبه‌ای بهتر انتخاب کرده‌اید.
  2. افرادی که می‌خواهند بخشی از امور سایت‌شان مثل متن توضیحات متا به صورت خودکار انجام شود.

هر پلاگین سئو خوبی باید بتواند این دو دسته از کاربران را مدیریت و اصطلاحا هَندل کند. البته برخی از این افزونه‌ها فراتر از این‌هم هستند.
به عنوان مثال افزونه Yoast دارای یک راهنمای راه اندازی به زبان ساده و بخشی برای اطلاعیه‌ها است درحالی که برخی از افزونه‌های سئو شما را به صورت مستقیم داخل گودالی از امکانات می‌اندازند! آن هم بدون هیچ توضیح بخصوصی!
بنابراین وقتی میخواهید افزونه سئو سایت‌تان را انتخاب می‌کنید سراغ افزونه‌ای بروید که به وضعیت سئو شما نزدیک و بطور کلی متناسب با نیازتان باشد. همچنین اگر از ووکامرس یا سایر سیستم‌های فروشگاهی استفاده می‌کنید مطمئن شوید که افزونه انتخابی شما از آن پشتیبانی می‌کند.

بهترین افزونه‌های سئو وردپرس کدام اند؟

در این بخش به صورت اختصاصی با جزئیات بهترین افزونه‌های سئو وردپرس آشنا می‌شوید. شاید توقع داشته باشید این بخش را با افزونه Yoast SEO شروع کنیم اما افزونه دیگری به نام Rank Math وجود دارد که به تازگی توانسته است بسیاری از سئوکار‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد. پس بیایید با این افزونه کارمان را آغاز کنیم:

افزونه سئو وردپرس Rank Math

وب سایت rank math

افزونه Rank Math یکی از سریعترین افزونه‌های وردپرس است. این افزونه موفق شده است به خوبی وارد بازار بزرگ و رقابتی افزونه‌ها بشود و سهم بزرگی را به خودش اختصاص دهد.
استفاده از این افزونه بسیار ساده است و تمام ویژگی‌های افزونه Yoast SEO را شامل می‌شود. همچنین همانطور که ما انتظار داشتیم داده‌های Schema را نیز بهتر اجرا می‌کند.

افزونه rank math

شاید از خواندن این پاراگراف تعجب کنید! در این افزونه تمام امکاناتی که در حال حاضر وجود دارند و در مقایسه با سایر افزونه‌ها مثل Yoast SEO و All in One SEO Pack بسیار بیشتر است و تا به امروز رایگان بوده‌اند و انتظار می‌رود رایگان هم باقی بمانند.
البته تیم این افزونه تایید کرده‌ است که درحال کار روی یک نسخه تجاری یا اصطلاحا پریمیموم هستند و در آینده آن را منتشر می‌کند. از این رو قطعا امکانات بهتری در راه است و همه منتظر آن خواهیم ماند.

بخش rich snippet افزونه rank math

استفاده از پلاگین سئو وردپرس Rank Math، پیکربندی پست‌ها، صفحات و انواع پست‌های سفارشی با انواع Rich Snippets‌ها که در ادامه می‌بینید را بسیار ساده ساخته است:

  • نتیجه ویژه مقاله
  • نتیجه ویژه دوره
  • نتیجه ویژه قطعه
  • نتیجه ویژه شغل ارسال
  • نتیجه ویژه کسب و کارهای محلی
  • نتیجه ویژه محصولات
  • نتیجه ویژه تحلیل و بررسی
  • نتیجه ویژه سرویس
  • نتیجه ویژه قطعات و اپلیکیشن و…

همچنین علاوه بر موارد ذکر شده، شما توانایی تنظیم سایر تنظیمات عمومی مثل تگ کنونیکال صفحات و یا ایندکس نشدن یک صفحه را دارید. (ما پیش از این روش ایندکس نشدن سایت را توضیح داده‌ایم)
بخش متا باکس نیز یک پیش نمایش از حالت نهایی پست شما در شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر را به سادگی در اختیارتان قرار می‌دهد.

بخش اضافه کردن تصویر در rank math

اگر به فکر جابجایی از افزونه Yoast SEO به افزونه Rank Math هستید مطمئنا خوشحال می‌شوید که بدانید این کار تنها با چند کلیک ساده امکان پذیر است!
در واقع تمام کاری که شما باید انجام بدهید این است که افزونه Rank Math را نصب کنید و سپس مراحل زیر را طی کنید:
روش جابجایی اطلاعات از یوست سئو به rank math
حقیقت این است که اگر شما به دنبال یک افزونه برای سئو وردپرس باشید اگر از هر یک از افزونه‌هایی که در این مقاله با آنها آشنا می‌شوید استفاده کنید، ضرر نخواهید کرد اما با افزونه Rank Math قطعا امتیاز بیشتری کسب خواهید کرد چون امکاناتی که به صورت رایگان در اختیارتان قرار می‌دهد به مراتب بیشتر از افزونه‌های دیگر است.

افزونه سئو وردپرس Yoast SEO

افزونه یوست سئو

افزونه سئو سایت Yoast SEO به یک دلیل محبوب است آن هم انعطاف پذیری است که به محتوای یک سایت می‌دهد. در واقع این افزونه به شما این امکان را می‌دهد عناوین، توضیحات متا، اطلاعات اشتراک گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی و… را به صورت جداگانه تنظیم و مدیریت کنید. همچنین این اجازه را به شما می‌دهد به آسانی برای سایت‌تان یک نقشه سایت راه اندازی کنید و چند اسکیما اضافه کنید.
افزونه Yoast دارای یکی از بهترین رابط‌های کاربری حتی برای افراد مبتدی است! (اگر مبتدی هستید و می‌خواید سئو سایت‌تان را با افزونه Yoast SEO شروع کنید حتما نگاهی به محتوای آموزش کامل افزونه یوست سئو ما بیاندازید.)

این افزونه به قدری به کاربران مبتدی خود اهمیت می‌دهد که برای جلوگیری از گمراهی آنها بیشتر المان‌های تخصصی و پیشرفته خودش را در بخش پیشرفته سایت قرار داده است و برای مشاهده آنها باید به صورت دستی سراغ‌شان رفت و بطور عمده متغیرهای سفارشی را برای تنظیم عنوان و متا تگ‌های سایت شما تهیه کرده‌اند.

به عنوان مثال اگر بخواهید از یک پست سفارشی با فیلد‌های سفارشی استفاده کنید، می‌توانید اطلاعاتی که از بخش سفارشی می‌خواهید را بکشید و به صورت خودکار در عنوان و توضیحات صفحه مورد نظرتان جایگزین کنید.

[promotion id=”27793″]

درست است که افزونه Yoast SEO بسیار کاربردی است اما ممکن است کاربرانی هم وجود داشته باشند که از این افزونه متنفر باشند و یا آن را دوست داشته باشند:
برای افرادی که قبلا از این افزونه استفاده نکرده اند، صفحه نمایش تمام توصیه‌های سئو و خوانایی متن را نشان می‌دهد و افراد زیادی این توضیحات را مفید می‌دانند. (ما قبلا روش کار ابزار آنالیز خوانایی را توضیح داده‌ایم) اما من به شخصه طرفدار این افزونه نیستم. به نظر من آنها به عنوان پیشنهادات عمومی مفید هستند اما بسیاری از افراد بیش از حد روی این پیشنهادات تاکید می‌کند!

پیشنهادات Yoast اغلب درباره این موارد است:

  1. کامل کردن بخش کلیدواژه
  2. تشخیص ندادن اهمیت LSI
  3. استفاده از کلمات توفق در URL

همچنین در بخش خوانایی معمولا موارد ساده‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد. یکی از مواردی که باعث می‌شود افزونه Yoast واقعا باعث عصبانیت من می‌شود زمانی است که این افزونه به دلیل Passive voice جملات به من اخطار می‌دهد! درحالی که آنها واقعا دارای passive voice نیستند!
تمام حرف ما در این بخش این است که افزونه وردپرس Yoast SEO عموما افزونه خوبی است و دارای قابلیت‌های مفیدی هست. اما نباید توصیه‌های آن را در زمینه سئو مثل یک سمبل بدانید و فکر کنید آنها بهترین توصیه‌های سئو هستند.

اگر تازه کار باشید انتخاب افزونه Yoast کار اشتباهی نیست اما اگر میخواهید از تمام امکانات داشبورد وردپرس سایت‌تان مثل محتوای کرنراستون استفاده کنید، مطالعه خودتان ر ادامه بدهید و سری به مجموعه آموزشی، آموزش جامع سئو سایت با افزونه Yoast SEO ما بزنید.

افزونه سئو وردپرس All in One SEO Pack

بعد از افزونه Yoast، افزونه All in One SEO Pack دومین افزونه محبوب سئو وردپرس است و تعداد نصب آن بسیار بیشتر از تعداد نصب افزونه یوست است! این درحالی است که تقریبا در مورد آن در وب سایت‌های مطرح سئو، هیچ صحبتی نشده است.

افزونه all in one seo

این افزونه دارای قابلیت‌های زیادی درباره سئو سایت است که می‌تواند برای هر سئوکاری مفید باشد، برخی از مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • پشتیبانی از نقشه XML سایت (ما پیش از این مبحث روش ساخت نقشه xml و روش انجام تنظیمات نقشه XML سایت در افزونه یوست را توضیح داده‌ایم.)
  • سهولت در اتصال سایت به گوگل آنالیتیکس
  • پشتیبان از انواع پست‌های سفارشی
  • پشتیبانی از برچسب متعارف (به انگلیسی: canonical url)
  • ادغام رایگان ووکامرس (بیشتر افزونه‌های سئو این امکان را در نسخه تجاری افزونه خود قرار داده اند.)
  • اطلاعات تگ‌های متا به صورت اتوماتیک و دستی

یکی دیگر از مواردی که درباره این افزونه دوست داریم این است که تمام امکانات را به صورت پیشفرض فعال نکرده است و این امکان را به شما می‌دهد وارد افزونه شوید و دسترسی به ماژول‌ها را بر اساس نیازتان روشن یا خاموش کنید. بنابراین در این افزونه می‌توانید تنها از ویژگی‌هایی که به آنها اهمیت می‌دهید و نیاز دارید استفاده کنید.

بخش مدیریت ویژگی ها

برخی از امکاناتی که در نسخه تجاری یا پریمیموم در اختیارتان قرار می‌گیرد عبارت‌اند از:

  1. پشتیبانی پیشرفته
  2. امکانات سئو بری طبقه بندی‌ها
  3. ماژول ویدیویی سئو

از لحاظ رابط کاربری، به شخصه این افزونه را ترجیح می‌دهم اما این را باید بگویم که برای افراد مبتدی زیاد کاربردی نیست. از این رو این یکی دیگر از افزونه سئو وردپرس است که باید هم برای مبتدیان و حرفه ای‌ها مناسب باشد. اگر به توصیه‌های افزونه Yoast نیازی ندارید پیشنهاد می‌کنم حتما این افزونه را امتحان کنید.

افزونه سئو وردپرس SEO Framework

افزونه SEO Framework مطمئنا نمی‌توانند از لحاظ محبوبیت با افزونه‌های برتر سئو وردپرس که تا به اینجا با آنها آشنا شدید رقابت کند اما تصمیم گرفتیم آن را نصب کنیم و خودمان به صورت تجربی تمام ویژگی‌های آن را بررسی کنیم.
افزونه Framework یکی از بهترین افزونه‌های سئو است که به محض نصب آن، یک لیست طولانی از امکاناترا در اختیارتان قرار می‌دهد، آن هم بدون هیچ نوتیفیکیشی در صفحه!

داشبورد افزونه framework

اگر بخواهیم با شما صادق باشیم، باید بگوییم که این افزونه برای حرفه ای‌ها یک افزونه بسیار کاربردی است ما ممکن است وقتی یک کاربر مبتدی بخواهد از آن استفاده کند با دیدن اولین گزینه تنظیمات و گزینه تنظیمات حافظه پنهان (به انگلیسی: Transient Cache Setting)، دچار کمی سردرگمی شوند.

در فهرست این می‌توانید به سرعت موارد زیر را پیکر بندی کنید:

  • عناوین و توضیحات متا
  • اطلاعات متا شبکه‌های اجتماعی و تصویری بازگشت پذیر برای استفاده در مواقعی که امکان دسترسی به صفحات دیگر وجود ندارد.
  • اطلاعات اولیه اسکیما
  • تنظیمات مربوط به ربات‌های موتور جستجو
  • نحوه عملکرد نقشه سایت

علاوه بر موارد ذکر شده تنها زمان دیگری که نیاز است از این افزونه استفاده کنید زمانی است که در ویرایگشر وردپرس میخواهید اطلاعات متا سایت‌تان را بر اساس هر پست سفارشی کنید:
تنظیمات بخش سئو frameworks
در واقع در داشبورد مربوط به پست‌ها یا صفحات سایت‌تان با یک نوار مفید و کاربردی سئو روبرو می‌شوید که اطلاعات مختلفی درباره پست‌ها در اختیارتان قرار می‌دهد”

نوار ابزار افزونه framework
من به شخصه توصیه‌هایی که این افزونه ارائه می‌کند را ترجیح می‌دهم، چون فقط زمانی که به آنها نیاز داشته باشید ظاهر می‌شوند.
علاوه بر موارد ذکر شده، افزونه SEO Framework موارد زیر را نیز به صورت رایگان پشتیبانی می‌کند:

  1. ووکامرس
  2. بی‌بی‌پرس
  3. و سایر پست‌های سفارشی

به طور کلی بازخورد‌هایی که این افزونه داشته عالی عمل کرده است و دارای رابط بصری خوبی است.
تنها نکته منفی که می‌توان برای این افزونه در نظر گرفت این است که ممکن است افراد مبتدی کمی سردرگم شوند. اما اگر شما کمی با اصول اولیه و سئو آشنایی داشته باشید، افزونه Framework مطمئنا افزونه‌ای است که برای سئو سایت‌تان باید حتما به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

نتیجه گیری

می‌دانیم این محتوا لیست عظیمی از افزونه‌های سئو نبود اما این را بدانید که شما برای سئو سایت‌تان تنها نیاز دارید به یک افزونه تکیه کنید و این افزونه‌ها در زمینه سئو، بهترین‌ها هستند. این محتوا را با ارائه چند ماتریس برای تصمیم گیری بهتر به پایان می‌رسانیم:

  1. اگر تازه کار هستید و فقط میخواهید چند اصل سئو را روی سایت وردپرسی خود اعمال کنید، بهتر است از افزونه Rank Math استفاده کنید زیرا استفاده از آن بسیار ساده است و تقریبا تمام امکانات آن رایگان است.
  2. اگر به دنبال افزونه‌ای هستید که امکاناتی بیشتر و پیشرفته‌تر نسبت به افزونه All in One SEO داشته باشد و یا می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی ووکامرس راه اندازی کنید، بهتر است از افزونه سئو Yoast SEO استفاده کنید.
  3. و در نهایت اگر مایل هستید از یک افزونه نسبتا جدید استفاده کنید، افزونه سئو SEO Framework یک رابط کاربری لذت بخش و فهرستی از بهترین امکانات سئو را در اختیارتان قرار می‌دهد. به یاد داشته باشید این افزونه برای افراد مبتدی چندان مناسب نیست.
مطهره نسیمی

مطهره نسیمی

مطهره نسیمی هستم؛ کارشناس محتوا و دیجیتال مارکتر! حسِ خوب نوشتن و خلق محتوا باعث شده که من محتوانویسی رو به عنوان شغل و حرفه خودم انتخاب کنم. به یادگیری و به خصوص یاد دادن علاقه زیادی دارم و همیشه در تلاشم تا بتونم به بقیه کمک کنم! (سعی میکنم ملکه محتواهایی باشم که پادشاه میشن!)