2022-12-30

اگر بخواهیم تعریفی در رابطه سئو چیست به زبان ساده داشته باشیم؟ باید بگوییم خدمات سئو شامل یکسری فعالیت هایی میشه که از ب بسم الله راه اندازی سایت شروع میشه و به ناکجا آباد ختم میشه! از زمانی که شما به این فکر میکنید تا سایتی برای کسب و کار خود انتخاب کنید و کلی درگیری بابت انتخاب اسم دامنه سایت دارید، دقیقا همین انتخاب نام دامنه هم روی سئو سایت تاثیر میزاره و اما اینکه روند بهینه سازی سایت همچنان ادامه داره به این دلیله که گوگل مدام در حال اپدیت کردن هست و شما باید خودتون رو در جریان جدیدترین علائق گوگل قرار بدید.

طراحی و کدنویسی سایت، تعیین استراتژی محتوایی، تولید محتوا یونیک و لینک سازی داخلی و خارجی، استفاده از ابزارهای تحلیل و بررسی کمک میکنه تا سایت شما در جایگاه بهتری از گوگل ظاهر بشه و کابران و بازدیدکنندگان بیشتری رو مجذب خودش کنه.

اما رسیدن به صفحه اول گوگل و رسیدن به سکوهای افتخار رتبه های برتر، تنها به موارد کلی که در قسمت بالاتر گفته شد بستگی نداره! گوگل تمام جزئیات سایت مثل کلمات به کار رفته در متن، تعداد کلمات محتوا، لینک سازی های داخلی و لینک هایی که از سایت های دیگه به سایت شما داده شده و حتی استاندارد بودن ساختار و کدنویسی سایت که مربوط به سئو تکنیکال سایت میشه از زیر لنز عینک ذره بینی خودش رد میکنه.

اما باید بدونید که همه این فعالیت ها برای اینه که سایت شما بهترین تجربه کاربری رو داشته باشه.

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورها جستجوگر، به معنای بهبود صفحات مختلف سایت بر اساس اصول و قوانین خاصی می باشد. عوامل بسیار زیادی بر سئو سایت تاثیر می گذارد، مانند : تولید محتوا، لینک سازی داخلی و خارجی، تعداد کلمات کلیدی به کار رفته در متن، بهبود ساختار سایت.

اما اگر به تازگی seo را شنیده اید، لازم است تا به طور کامل با مفهوم سئو چیست آشنا شوید و بدانید که چه کاربرد و اهمیتی دارد. ما در ادامه آژانس دیجیتال مارکتینگ میموس درمورد بازاریابی و اموزش سئو توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار می دهیم.

سئو چیست به زبان ساده

سئو چیست و چه کاربردی دارد ؟ درست در همین لحظه که وارد این صفحه شدید در اولین پله و مرحله یادگیری سئو ایستاده‌اید. جایی که لازم نیست هیچ پیش‌زمینه و دانش قبلی در مورد  تعریف سئو داشته باشید. بدیهی‌ترین و اساسی‌ترین نیاز بعد از گذراندن آموزش‌های راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین و ایجاد وب‌سایت تجاری، آشنایی با اصول سئو (به انگلیسی: SEO و مختصر Search Engine Optimization) است.

ما شما را در میانه‌ راه تنها نمی‌گذاریم و تا آخر قدم‌به‌قدم شما را در مسیر کارآفرینی آنلاین همراهی می‌کنیم. پس بدون ذره‌ای دودلی و اضطراب این مقاله که به طور جامع درمورد seo چیست نوشته شده است را مطالعه کنید. اگر سوالی در ذهن‌تان شکل گرفت حتما در انتهای همین پست بپرسید تا پاسخگوی شما باشم.
خب! بهتر است با یک سوال ساده شروع کنیم. موتور جستجو چیست؟!

آشنایی با موتورهای جستجو

موتور جستجو چیست‌ و چرا تا این اندازه مهم است؟

“مامان… جورابای من کجاست؟” هنوز جمله شما تمام نشده که مادر با یک جفت جوراب تمیز و مرتب روبروی شما می‌ایستد! “مامان… کیف من کجاست؟ دسته کلیدم کو؟ مدارک ماشینمو کجا گذاشتی؟” و هزاران درخواست دیگر که همگی در کسری از ثانیه پاسخ داده می‌شود!
مراحل کلی عملکرد موتور جستجو مثل مادر یک پسربچه بی‌نظم و بازیگوش است که هیچ‌وقت نمی‌داند وسایلش کجاست! فقط کافی است مادرش را صدا بزند تا در کمترین زمان وسایل مورد نیازش را پیدا کند.

فضای مجازی دنیای بزرگی است و بی‌نهایت وب‌سایت و خدمات را در خود جای داده‌است که ما از وجود بسیاری از آنها بی‌خبریم. این موتورهای جستجو هستند که در تمام ساعات شبانه‌روز مشغول به بررسی وب‌سایت‌ها و خدمات دنیای مجازی هستند.
فقط کافی است شما به عنوان کاربر این فضای مجازی درخواست خود را به موتور‌های جستجویی مانند گوگل اعلام کنید و آنها تمام وب‌سایت‌ها و خدمات مرتبط با درخواست شما را در کسری از ثانیه به شما نشان می‌دهند.
طبق آخرین آمار سال 2018، حدود 85 درصد از کاربران برای جستجو و یافتن نیازهای خود از موتور جستجوی گوگل استفاده می‌کنند.

سئو چیست ویکی پدیا :

از دید بازاریابی اینترنتی، «سئو» به چگونگی کار کردن موتورهای جستجو و اینکه کاربران چه چیزی جستجو می‌کنند و همین‌طور کلمات کلیدی تایپ‌شده و اینکه کدام یک از موتورهای جستجو توسط مخاطبان مورد توجه قرار می‌گیرد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بهینه‌سازی وب‌سایت، شامل توسعه و ویرایش مطالب موجود در خود سایت و اچ‌تی‌ام‌ال و برنامه‌نویسی و همچنین ارتباط بین کلمات کلیدی و حذف موانع مربوط به فعالیت‌های نمایه‌سازی در موتور جستجو و ترویج یک سایت، برای افزایش تعداد لینک‌دهنده یا لینک‌های ورودی و دیگر تاکتیک‌های جستجوگرها است.

سئو مخفف چیست؟ (آشنایی با بهینه سازی سایت)

seo چیست ؟ سئو مخفف کلمات Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. از آنجا که گوگل بزرگ‌ترین موتور جستجو در دنیاست، سئو بر اساس معیارها و قوانین رتبه‌بندی گوگل انجام می‌شود.
هر بار که کلمه‌ای را در گوگل جستجو می‌کنید با یک لیست بلند از نتایج مرتبط با جستجو مواجه می‌شوید که اصطلاحا آن را SERP یا Search Engine Results Pages -به معنای صفحه نتایج جستجو- می‌نامند. بیشتر مخاطبان از صفحه اول نتایج فراتر نمی‌روند و در همان صفحه به خصوص در سه ردیف اول لیست، به پاسخ سوال خود می‌رسند و ادامه نتایج را بررسی نمی‌کنند.

انواع سئو چیست؟

بنابراین شما به عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار آنلاین باید تمام تلاش‌تان را به‌کار ببرید تا وب‌سایت شما با کلمات جستجوی مرتبط در صفحه نخست و حتی در اولین ردیف نتایج موتور جستجو گوگل ظاهر و مشتری و فروش شما زیاد شود. سئو در واقع مجموعه تلاشی است که شما برای رسیدن به ابتدای لیست گوگل انجام می‌دهید.

سئو داخلی چیست؟سئو داخلی یا درون صفحه چیست؟

سئو داخلی چیست ؟در سئو درون صفحه (به انگلیسی: On Page) در واقع تمرکز روی یک برگه یا آدرس سایت است تا بتوانیم آن‌را از لحاظ فنی بررسی و بهینه‌سازی کنیم. ما یک عالمه مطلب در مورد سئو داخلی سایت برای شما آماده کردیم. چرا سری به آنها نمی‌زنید؟ مطمئنم که ضرر نمی‌کنید.

سئو خارجی چیست؟سئو خارجی یا بیرون صفحه چیست؟

سئو خارجی (به انگلیسی: Off Page) بر خلاف سئو داخلی، مجموعه اقدامات و کارهایی است که خارج از محیط وب‌سایت برای بهبود رتبه سایت خود انجام می‌دهیم، در واقع ما درسایت‌های معتبر دیگر به معرفی سایت خود می‌پردازیم.
عمده فعالیت‌های مربوط به سئو خارجی حول محور لینک‌سازی در گردش است. مقالات بسیار متنوعی در سایت میموس نوشته شده‌اند که علاوه‌بر آموزش لینک سازی، اطلاعات مفید و کاربردی در مورد سئو خارجی به شما می‌دهند.

سئو تکنیکال چیستسئو تکنیکال چیست؟

در سئو تکنیکال تمرکز شما باید روی ظاهر‌سایت، تنظیمات کلی، کیفیت محتوا و مسائل فنی و بروز مانند واکنش‌گرایی باشد. برای رعایت سئو تکنیکال سایت شما نباید هیچ مشکل فنی داشته باشد و در تمام دستگاه‌ها مانند موبایل و تبلت بدرستی نمایش داده شود و البته باید حواستان به مشتری مداری هم باشد و محتوا‌های جذاب و مخاطب‌پسند تولید کنید.
تفاوت سئو داخلی و تکنیکال بسیار مشخص است. هر زمان از سئو داخلی چیست حرف می‌زنیم منظور ما بهینه‌سازی و رفع مشکلات در یک برگه سایت است در صورتی که بهینه‌سازی در سئو تکنیکال در مورد تمام سایت یعنی مجموع برگه‌ها، نوشته‌ها، تنظیمات و خلاصه هر چیزی که مربوط به سایت است، راهکار و روش بهینه‌سازی ارائه می‌دهد.

سئو کلاه سفید چیست؟سئو کلاه سفید چیست؟ | کاری بکن بهر ثواب نه سیخ بسوزه نه کباب

در سئو کلاه سفید اولویت اول جلب رضایت مشتریان و مخاطبین سایت است بطوریکه قوانین سئو هم رعایت شود. اگر قصد یک شبه ره صدساله رفتن دارید، این روش سئو اصلا برای شما مناسب نیست اما اگر می‌خواهید در نتایج اول گوگل ماندگار و پر‌قدرت باشید راهی جز انتخاب سئو کلاه سفید ندارید.
به بیان دیگر با سئو سفید دیرتر به نتیجه می‌رسید اما چون تمام قوانین گوگل را بدرستی رعایت می‌کنید، گوگل به شما اعتماد می‌کند و درنتیجه به آسانی شما را از اول لیست جستجو حذف نمی‌کند.

سئو خاکستری چیست؟سئو کلاه خاکستری: زیرآبی رفتن

سئو خاکستری مثل دور زدن دوربین‌های طرح ترافیک از کوچه و پس‌کوچه‌هایی است که هنوز در آنها دوربین نصب نشده. برای استفاده از این روش باید شناخت کافی از مسیرها و روش‌های انجام کار داشته باشید. اما مراقب باشید که همیشه خطر گیرافتادن و جریمه شدن همراه شماست!

سئو کلاه سیاه چیست؟سئو کلاه سیاه چیست؟ | مژدگانی که گربه ما عابد شد!

در سئو سیاه ما تظاهر می‌کنیم که به تمام قوانین و خطوط قرمز موتور‌های جستجو احترام می‌گذاریم در‌حالیکه به هیچ‌یک از قوانین پایبند نیستیم و سعی در فریب‌دادن گوگل داریم. سئوکاران کلاه سیاه با چند روش گوگل را فریب می‌دهند:

  • وب‌سایت‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که به موتورهای جستجو یک محتوای ویژه و عالی را نمایش دهند اما کاربران اصلی وب‌سایت فقط تبلیغات را مشاهده کنند.
  • با خرید و فروش لینک‌ها، بک لینک های وب‌سایت‌ را افزایش می‌دهند و در رفتار گوگل و سایر موتورهای جستجو تغییراتی ایجاد می‌کنند.
  • با استفاده از ابزارهایی که متن‌های بی‌معنی به وب‌سایت‌‌ها اضافه می‌کنند، موتورهای جستجو را فریب می‌دهند. با این کار موتور جستجو فکر می‌کند که این وب‌سایت‌ها با محتوای باکیفیت به‌روز می‌شوند، بنابراین رتبه بالاتری به آن‌ها می‌دهد.
  • کوئری‌های ساختگی به موتورهای جستجو ارسال می‌کنند که باعث می‌شود کلمات کلیدی وب‌سایت‌ها در Google Suggestion و Google Related قرار بگیرد.

با این روش‌ها خیلی زود به جایگاه اول نتایج جستجو می‌رسید اما بسرعت از این جایگاه سقوط می‌کنید و حتی ممکن است از نتایج جستجو برای همیشه حذف شوید که اصطلاحا به آن پنالتی شدن سایت می‌گویند.

خب! تا اینجا متوجه شدیم که سئو سایت چیست و بازاریابی موتورهای جستجو، سایت شما را در اول صف جستجو گوگل و بینگ قرار می‌دهد و انواع مختلف آن را شناختیم. اما سوال اصلی و اساسی اینجاست که چرا پیوند محکمی بین موفقیت کسب‌وکار آنلاین و سئو وجود دارد؟

چرا دیجیتال مارکتینگ شما برای نفس کشیدن به سئو نیاز دارد؟

بسیاری از کسب‌و‌کارها می‌دانند (یا فکر می‌کنند، می‌دانند!) که برای موفقیت و توسعه تجارت آنلاین به موتورهای جستجو و سئو نیاز دارند.
چه کسب‌وکارهای کوچک و چه بزرگ‌ترین برند‌های فضای مجازی، همه و همه -در هر سطحی که باشند- برای رسیدن به مرحله بعد به سئو نیاز دارند. در ادامه برای اثبات این حرف دلایلی را مطرح می‌کنم.

افزایش ترافیک سایت1-‌ موتورهای جستجو بیشترین ترافیک را بسمت سایت شما هدایت می‌کنند!

جستجوی ارگانیک یا ترافیک مستقیم از گوگل، بازدیدکنندگان زیادی را به سایت شما می‌کشاند و از این طریق شما را به درآمد و سود می‌رساند.

گوگل بخش قابل توجهی از بازار جستجو را از رقبای دیگر مانند Bing Yahoo, Yandex, Baidu, ربوده است. این بدین معنی است که همه موتورهای جستجو توانایی ایجاد ترافیک و برندینگ حرفه‌ای برای شما را ندارند. همانطور که قبلا هم گفتم گوگل سهم 85 درصدی بازار جستجو را در دست دارد. اگر نگاهی به لیست مطالب جست و جو شده در گوگل بیاندازید از نتایج آن شگفت زده خواهید شد. در بین جستجو‌ها از عبارت شام چی بپزم تا نظریه تکاملی داروین، و علوم فلسفه همه چیز به چشم‌تان می‌خورد!
با توجه به این موارد، کاملا واضح است که شما باید از قوانین گوگل پیروی کنید تا دل او را بدست آورید و گوگل هم در مقابل با سخاوت‌مندی باعث افزایش ترافیک سایت شما شود.

جلب اعتماد بازدیدکنندگان سایت2-‌ سئو اعتماد و اطمینان مشتریان را به شما پیشکش می‌کند

سئو کار چیست ؟ هدف هر سئوکار با تجربه، ایجاد یک تجربه کاربری واضح و موثر از وب‌سایت هدف است و با این رویکرد بسراغ استفاده از سئو داخلی و خارجی می‌رود زیرا گوگل بهترین و موثرترین بستر اعتماد‌سازی برای مشتریان است.
باید به این نکته توجه کنید که برای ایجاد یک اعتبار ماندگار نیاز به صبر، تلاش و تعهد دارید تا اعتماد بازدید‌کنندگان سایت را بدست آورید. قبل از هر چیزی باید کاری کنید که گوگل به شما اعتماد کند در نتیجه مخاطبان هم به شما اطمینان خواهند کرد.

افزایش خرید سایت3-‌ تاثیر موثر روی چرخه خرید ایجاد می‌کند

مشتریان همیشه برای خرید تحقیق می‌کنند. برندهای تجاری باید در یک مکان مشخص جمع شوند تا مشتریان بتوانند آنها را در کنارهم قرار‌دهند و مقایسه‌ کنند. درست مانند بازارهای قدیمی ایران که هر صنفی در راسته مشخصی از بازار فعالیت می‌کرد.
اصول سئو چیست ؟ اصول و فاکتورهای سئو شما را درکنار رقیبان‌تان قرار می‌دهد و کسب‌وکارهای مرتبط را با توجه به نیاز و خواسته کاربر در یک لیست قابل اطمینان ارائه می‌کند.
البته مزایای سئو بسیار بیشتر از این سه مورد گفته شده است اما به نظرم این سه مورد یعنی ایجاد ترافیک، اعتماد و چرخه خرید، مهم‌ترین و اساسی‌ترین نیاز یک تجارت آنلاین است و بدون آنها هیچ تجارتی موفق نخواهد شد.
حالا وقت آن رسیده که ببینیم که چه عواملی در رسیدن به مزایای سئو موثر است.

آشنایی با اصول سئو

چه عواملی بر سئو سایت تاثیر دارند؟

اینکه واقعا چه معیارهایی در رتبه‌بندی سایت‌ها دخیل هستند، مشخص نیست و گوگل مانند گنجی پنهان از آنها محافظت می‌کند. اینکه یک وب‌سایت در لیست نتایج گوگل در رتبه بالاتری نمایش داده شود و یا اینکه از رتبه فعلی خود سقوط کند، به رقبای آن وب‌سایت بستگی دارد.

گوگل تمام تلاشش را می‌کند که بهترین و مرتبط‌ترین وب‌سایت‌ها را به کاربران خود عرضه کند. برای این منظور تعداد زیادی پارامتر ارزیابی را مورد بررسی قرار می‌دهد. هر‌چه وب‌سایت امتیاز بهتری در رابطه با این پارامترها بدست آورد، رقبای خود را کنار زده و در واقع باعث سقوط آنها می‌شود و خودش را به بالای لیست نزدیک‌تر می‌کند.

بر اساس تجربه و بررسی سایت‌هایی که در صفحه اول گوگل نمایش داده می‌شوند، عوامل زیر را می‌توان از مهم‌ترین پارامتر‌های تعیین رتبه‌بندی سایت توسط الگوریتم‌ گوگل بیان کرد.

  • ساختار قالب
  • کیفیت محتوا
  • آدرس دامنه
  • وضعیت هاست
  • کلیدواژه یا کلمه‌کلیدی
  • تجربه کاربری
  • لینک‌های داخلی
  • لینک‌های خارجی (بک‌لینک)

در ادمه به بررسی برخی از این پارامترها می‌پردازیم:

نام و پسوند دامنه چه تاثیری بر بهینه‌سازی جستجوی گوگل دارد؟

در مقاله‌ای جداگانه بطور مفصل در مورد اصول انتخاب نام دامنه صحبت کردیم. حالا در جواب این سوال که آیا نام دامنه تاثیری بر سئو سایت دارد یا خیر؟ باید بگویم بله، اما تاثیر آن مانند قبل پر‌رنگ نیست.
در گذشته استفاده از کلیدواژه در نام دامنه باعث می‌شد تا شما بدون زحمت در صفحه اول گوگل ظاهر شوید. به عنوان مثال اگر سایت شما در حوزه فروش لوازم خانگی فعالیت می‌کرد، با استفاده از نام دامنه foroshlavazemkhanegi.com می‌توانستید براحتی و در کم‌ترین زمان به صفحه اول گوگل برسید.

تاثیر نام دامنه بر سئو


اما مدتی بعد، گوگل اعلام کرد که بر طبق الگوریتم‌های جدید، دامنه‌هایی که در نام آنها از کلیدواژه استفاده شده‌است، اما محتوا و کیفیت مناسبی ندارند، دچار تنزل رتبه خواهند‌شد و این اتفاق هم افتاد.

اصول سئو و رتبه‌بندی سایت شامل فاکتور‌های زیادی می‌شود و می‌توان گفت نام دامنه در انتهای لیست این فاکتور‌ها جای دارد. در واقع تاثیر نام دامنه بر برندینگ و میزان فروش بسیار بیشتر از تاثیر آن بر سئو است. بنابراین سعی کنید در درجه اول نام دامنه، مطابق با استانداردهای برندینگ و بازاریابی باشد. برای اثبات این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

مقایسه mimos.ir و seoday.ir
هر‌دو این دامنه‌ها در زمینه ارائه خدمات سئو و بازاریابی فعالیت می‌کنند، اما نکته جالب در مورد آنها اینجاست که در نام mimos هیچ کلمه‌کلیدی دیده نمی‌شود، اما در رتبه بالاتری از سایت seoday قرار گرفته است.
با وجود توضیحات بالا بهتر است در انتخاب پسوند دامنه به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • تجربه نشان داده است که سایت‌هایی با پسوند com.، جایگاه بهتری در رتبه‌بندی گوگل دارند.
  • با‌ توجه به محدودیت‌های اعمال شده و گسترش استفاده از فیلتر‌شکن‌ها، گوگل براحتی قادر به تشخیص موقعیت جغرافیایی نیست بنابراین استفاده از پسوند‌هایی مانند .ir، .co.ir و … پیشنهاد نمی‌شود.
  • استفاده از نام دامنه کوتاه بهتر است.

آیا قالب وردپرس سایت شما بر سئو تاثیر‌گذار است؟ چگونه؟

بدون شک قالب سایت روی بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو موثر است. یکی از دلایلی که ما به سئو داخلی و تکنیکال اهمیت می‌دهیم و مشکلات فنی را برطرف کنیم همین است.
علاوه بر مواردی که در مقاله انتخاب قالب سایت گفتیم، برای این‌که قالبی هماهنگ با اصول سئو داشته باشید باید موارد زیرا را هم در نظر بگیرید:

  • استفاده ازHTML5 , Doctype به جای تکنولوژی‌های قدیمی
  • طراحی ریسپانسیو
  • رعایت اصول طراحی
  • رعایت حجم فایل‌ها

اولین چیزی که نظر موتورهای جستجو را جلب می‌کند، کدهای قالب و سایت است. اگر این کدها با تکنولوژی قدیمی نوشته شده باشد یا ریسپانسیو (به انگلیسی: Responsive) نباشد و بدیهی‌ترین اصول طراحی را رعایت نکرده باشد، گوگل دلیلی برای اهمیت دادن به سایت شما ندارد. رعایت نکردن این موارد مثل این است که با لباس‌های نامرتب و کثیف وارد مهم‌ترین جلسه کاری عمرتان شوید.
اگر از ابتدا با آموزش‌ راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین با وب‌سایت همراه بوده باشید و مقاله انتخاب سیستم مدیریت محتوا را خوانده باشید، احتمالا سایت خود را با وردپرس پیاده کرده‌اید. مهم‌ترین مزیتی که وردپرس دارد، هماهنگی شگفت‌انگیز آن با اصول و قوانین سئو است. بنابراین شما یک قدم جلوتر از سیستم‌های مدیریت محتوای اختصاصی در حرکت هستید.

مزایای بازاریابی محتوا

محتوا چه تاثیری روی امتیازگیری از موتورهای جستجو دارد؟

صنعت بازاریابی محتوا روز‌به‌روز در حال توسعه و پیشرفت است. سلیقه مخاطب تغییر کرده است و دیگر هر حرفی را بسادگی نمی‌پذیرد. کاربر دنبال مفاهیم عمیق، درست و در عین‌حال با بیانی ساده و دور از پیچیدگی است.
سئو و بازاریابی محتوا همیشه باید مانند دو یار جدانشدنی با‌هم زندگی کنند. انواع بازاریابی محتوا شامل موارد زیر است:

  • فروم‌های ‌پرسش‌و‌پاسخ‌
  • ارائه ویدئو
  • پادکست
  • وبلاگ
  • سایت‌های نظر‌سنجی
  • شبکه‌های اجتماعی
  • عکاسی . فیلم‌برداری موبایل

وضعیت هاست چگونه در بهینه‌سازی موتورهای جستجو شما را یاری می‌کند؟

زمانی‌که در مورد سئو سایت چیست صحبت می‌کنیم، جزئیات بسیار اهمیت پیدا می‌کند. یکی از این موارد انتخاب هاست مناسب است که همیشه کارآفرینان اینترنتی در مرحله آخر به یاد می‌افتند. به هرحال هاست تاثیر زیادی بر رتبه سایت شما دارد و هرگز نمی‌توانید آن را نادیده بگیرید. زیرا:

  • سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم سئو است و هاست تاثیر مستقیمی بر سرعت سایت دارد.
  • امنیت و حفظ اطلاعات برای موتورهای جستجو بسیار مهم است.
  • گواهی SSL باعث بهبود رتبه شما در بهینه‌سازی موتورهای جستجو می‌شود.
  • مدت زمان درسترس بودن سایت اهمیت ویژه‌ای در بهبود سئو دارد.

کلیدواژه یا کلمه‌کلیدی را دست کم نگیرید.

کلیدواژه چه اهمیت و جایگاهی در بازاریابی اینترنتی دارد که هر وقت سراغ سئو رفتید با عبارت کلمه‌کلیدی مواجه شدید؟
در واقع باید بگویم که انتخاب یک کلمه‌کلیدی و تکرار آن در متن تا سال 2012 بسیار حائز اهمیت بود اما ازسال 2017 الگوریتم‌‌های گوگل تغییر کرده‌اند و بسیار هوشمندانه شده‌اند؛ در حال حاضر موتورهای جستجو خودشان کلمات‌کلیدی شما را شناسایی می‌کنند و صفحات را بطور خودکار موضوع‌بندی و مرتب می‌کنند نه بر اساس تکرار بی حد یک کلمه و یا نوشتن کلیدواژه در تگ‌های متا، بلکه بر اساس معیارهای دقیق‌تر.
گوگل رسما اعلام کرده است که از کلمه‌کلیدی متا برای تشخیص موضوع محتوا استفاده نمی‌کند. بنابراین اگر هنوز کسی با روش استفاده از کلمات‌کلیدی متا برای شما دم از سئو حرفه‌ای می‌زند، براحتی او را کنار زده و رد شوید!
اهمیت نداشتن کلمات‌کلیدی در بخش متا سایت بدین معنا نیست که کلمات‌کلیدی بی اهمیت هستند! کلمات‌کلیدی همچنان با قدرت تمام در سئو تاثیرگذارند. ما از کلیدواژه‌ها در شبکه‌های اجتماعی، لینک سازی‌های داخلی و خارجی و … استفاده می کنیم و اگر کلیدواژه‌ای وجود نداشته باشد، در اقع بخش مهمی از ستون‌های سئو فرو می‌ریزد.

اهمیت تجربه کاربری در سئو سایت

موفقیت و یا عدم موفقیت شما به تجربه کاربری گره خورده است.

رعایت اصول تجربه کاربری همانند باد به کشتی تجارت شما کمک می‌کند تا در دریای سئو به جلو رانده شوید. کاربری که تجربه مفید و لذت‌بخشی را در سایت شما کسب کرده باشد، بارها و بارها به وب‌سایت شما سر می‌زند و این همان چیزی است که موتورهای جستجو را عاشق وب‌سایت شما می‌کند.
تجربه کاربری فاکتور مهمی است که شما را در میدان رقابت سئو بسیار کمک می‌کند و از دیگر رقیبان‌تان جدا می‌کند.
تجربه کاربر قبل از ورود به سایت شما شکل می‌گیرد. درست از لحظه‌ای که کاربر شروع به جستجو در گوگل می‌کند. در لیست زیر بخشی از مواردی که می‌تواند به بهبود تجربه کاربری کمک کند را برای شما بیان کرده‌ام:

  • تیترها (به انگلیسی: Heading) هم بر روی بازدیدکنندگان و هم بر موتورهای جستجو تاثیر می‌گذارند. با استفاده درست از تیتر‌های H1 تا H6 درک درستی از محتویات متن به مخاطب و موتور‌های جستجو می‌دهد و کاربر با یک نگاه سطحی موضوع مقاله و اینکه هر مطلب در کدام بخش گنجانده شده، آشنا می‌شود.
  • سرعت سایت فاکتور مهمی است. اگر سرعت سایت شما خیلی پایین باشد، حوصله کاربر سر می‌رود؛ از سایت شما خارج میشود و هرگز برنمی‌گردد!
  • منو‌های در دسترس، ساده، کاربردی و درست دسته‌بندی شده، کاربر را از سردرگمی در سایت شما نجات می‌دهد و به او این فرصت را می‌دهد تا با آرامش خیال در سایت شما به گشت‌وگذار بپردازد.

لینک‌های داخلی زنجیر‌های محکم شما به قله موفقیت هستند

لینک‌های داخلی کاربر را به بخش دیگری از سایت شما هدایت می‌کند. استفاده از کلمه‌های مهم و اساسی برای لینک‌های داخلی در افزایش تاثیر آنها بسیار مهم است.
این لینک‌ها به گوگل کمک می‌کند که ساختار سایت و ارتباط بین مطالب را شناسایی کند. با این روش اطلاعات صفحات و سایت در گوگل دسته بندی می‌شوند و در زمان جستجو کاربر هدف، به او نشان داده می‌شوند.

لینک‌های خارجی، ردپاهایی که بازدیدکنندگان را به سایت شما می‌کشاند

لینک‌های خارجی به لینک‌هایی گفته می‌شود که مقصد آنها جایی غیراز دامنه فعلی است. در زمان ایجاد این نوع لینک‌ها، درست مانند لینک‌های داخلی لازم است که از کلمه‌های کلیدی استفاده کنیم.
لینک‌های خارجی به دو دلیل حائز اهمیت است:

1-‌ ایجاد محبوبیت و معروفیت برای برند شما و هدایت ترافیک از منابع دیگر به سایت

2-‌ گوگل از لینک‌های خارجی بعنوان سرنخ استفاده می‌کند. صفحه هدف لینک‌های خارجی معیارهای باارزشی برای‌ موتورهای جستجو به حساب می‌آیند تا بتوانند اهمیت یک محتوا را مورد تایید قرار دهد.

حالا که تعاریف پایه و ضرورت استفاده از سئو برای شما روشن شده است، این سوال در ذهن شکل می‌گیرد که با چه روش‌هایی باید سئو را آغاز کنیم؟

روش‌های انجام سئو چیست؟

با چه روش‌هایی می‌توانید بازاریابی و سئو سایت را انجام دهید؟

سئو نیاز به یک پلن و استراتژی دارد. الزاما نباید از تمام روش‌های سئو استفاده کنیم بلکه باید با توجه به اطلاعات، تجربه، شرایط و نیاز کسب‌و‌کار روش‌های موردنیاز را انتخاب کنیم و از همه مهم‌تر آنها را بدرستی و با کیفیت بالا پیاده‌سازی کنیم.
اگر تنها چیزی که از سئو می‌دانید، تولید محتواست، اصلا دستپاچه و مایوس نباشین بلکه سعی کنید، همین کار را با بالاترین کیفیت انجام دهید. در زیر تعدادی از روش‌های سئو و نکات مهم در مورد آنها را به شما می‌گویم. البته در جریان باشید که سئو قوانین نانوشته زیادی دارد که هیچ سئو‌کاری آنها را در اختیار شما نمی‌گذارد زیرا آنها را از تجربه شخصی خودش بدست آورده. بنابراین همین حالا تردید و ترس را کنار بگذارید و به کشف تجربیات تازه سلام کنید.

بک‌لینک، پل‌ ارتباطی کاربران و موتورهای جستجو با سایت شما

بک‌لینک، لینک‌هایی است که از سایت‌های دیگر به سایت شما ایجاد شده. در روش بک‌لینک این خود شما هستید که در یک فروم یا سایت دیگر به سایت خودتان لینک می‌دهید اما بک‌لینک می‌تواند توسط اشخاص دیگر هم ایجاد شود. مثلا از مقاله سایت شما در سایت دیگری استفاده شده باشد و در بخش منبع، آدرس سایت شما نوشته شده باشد.

مهم‌ترین مواردی که در ساخت بک‌لینک باید رعایت کنید، از این قرار است:

  • در سایت‌های ضعیف و بدون مخاطب بک‌لینک ایجاد نکنید.
  • ایجاد بک‌لینک در فروم‌هایی که فقط لینک آنها برای اعضا قابل مشاهده است، تاثیری ندارد.
  • در سایت‌های نامرتبط لینک نذارید
  • با کلمات مهم متفاوت لینک ایجاد کنید و فقط یک کلمه را تکرار نکنید.

شبکه‌ اجتماعی، بزرگ‌ترین منبع کسب مشتری و ترافیک برای سایت شماست

یکی از مهم‌ترین اطلاعاتی که از داستان موفقیت کسب‌وکارهای بزرگ این دوره بدست می‌آوریم، اهمیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. قدرت شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ غیرقابل انکار است و ما هر روز و هر لحظه این واقعیت را درک می‌کنیم.
طی یک روند چهارساله سیاست موتورهای جستجو نسبت به شبکه‌های اجتماعی فراز و نشیب‌های زیادی داشته اما در نهایت در سال 2018 شاهد بودیم که لینک‌هایی از شبکه‌های اجتماعی در نتایج جستجو دیده می‌شود. که این مورد در سال جدید یعنی 2019 هم بیشتر می شود. این یعنی باید به سئو در سال جدید یعنی 2019 اهمیت زیادی هم بدهید.
برای گسترش کسب‌و‌کار آنلاین با استفاده از شبکه‌های اجتماعی موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • برای بازاریابی محتوا در شبکه‌های اجتماعی، کلمه‌های کلیدی خود را در محتوای ‌شبکه اجتماعی بگنجانید.
  • محتوای کاربردی و متمایز از محتوای سایت برای مخاطبین هدف ایجاد کنید.
  • ارتباط‌تان را با مشتری حفظ کنید و مشتریان جدید پیدا کنید.
  • مطالب مربوط به حوزه فعالیت خودتان را تولید و منتشر کنید.
  • محتوای همگام با مطالب داغ روز در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنید.

کلمات‌کلیدی، حرفی که برای گفتن در شبکه‌های مجازی دارید

کمی قبل‌تر در همین مقاله با شما درمورد چیستی کلمات‌کلیدی صحبت کردم. در اینجا فقط تعدادی از نکاتی را که باید در مورد استفاده از کلمات‌کلیدی بدانید، به شما خواهم گفت:

  • کلمات‌ کلیدی حوزه تخصصی خودتان را پیدا کنید
  • روی کلمات‌کلیدی دنباله دار مانور دهید
  • حتما از ضعیف‌ترین و کم جستجوترین کلمات‌کلیدی در شروع کار استفاده کنید
  • با کلمات‌کلیدی جدیدی شروع کنید که در مورد آن اطلاعات کمی در حوزه فعالیت‌تان وجود دارد

تمام تلاش‌تان را برای تولید بهترین محتوا بکار ببرید

بهترین محتوایی که می‌توان تولید کرد، محتوایی است که هم مناسب کاربران بوده و هم استانداردهای لازم برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو را داشته باشد. محتوایی که صرفا برای موتورهای جستجو نوشته شود، بانس ریت (به انگلیسی: Bounce Rate) سایت شما را بشدت افزایش می‌دهد و در نتیجه رتبه شما در موتورهای جستجو کاهش می‌یابد.
برای تهیه یک محتوای خوب باید سوالات زیر را در هنگام تهیه محتوا از خود بپرسید:

آیا این محتوا حاوی منابع و اطلاعات مفید و مرتبط برای مخاطبین سایت من هست؟

آیا این محتوا براساس حقایق و تحقیق بدست آمده است؟

آیا کسی دنبال چنین محتوایی در موتورهای جستجو می‌گردد؟

آیا محتوا بدون خطاهای گرامری و املایی است؟

آیا مردم براحتی می‌توانند آن‌را بخوانند و متوجه مفاهیم آن شوند؟

آیا نویسنده تجربه لازم در حوزه مرتبط با متن را دارد؟

اگر مردم این محتوا را بخوانند، تاثیر مثبتی بر آنها خواهد داشت؟

آیا دیگر افراد متخصص در زمینه موضوع متن، این محتوا را بعنوان یک منبع معتبر تایید می‌کنند؟

اگر بدنبال نوشابه انرژی‌زا برای سایت خود می‌گردید، وبلاگ‌ها را فراموش نکنید

وبلاگ نویسی به افزایش کیفیت سئو کمک فراوانی می‌کند. نوشته‌های وبلاگ فرصت بیشتری برای دیده‌شدن به شما می‌دهند. اما چطور باید از وبلاگ‌ها در جهت بهینه‌سازی موتورهای جستجو استفاده کرد؟

  • تمرکز پست‌های وبلاگ خود را روی کلمات کلیدی که خوانندگان به آنها علاقه‌مندند، قرار دهید.
  • این کلمات‌کلیدی را در بخش‌های مهم و اساسی مانند Heading و لینک سازی پست‌های وبلاگ قرار دهید.
  • از خاصیت متن جایگزین، در تصاویر وبلاگ و در کل در هر جایی که تصویر دارید، غافل نشوید.
  • از محتوا و متن تکراری استفاده نکنید. موتورهای جستجو محتوای تکراری را تشخیص می‌دهند و بشدت از آنها بیزارند!

وقت آشنایی با ابزارهای سئو در وردپرس رسیده است

سئو چیست و چگونه کار می کند
انواع خدمات سئو چیست

در مسیر بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو تنها نیستید. ابزارهای زیادی برای کمک به شما وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید. در لیست زیر من تعدادی از این ابزارها را برای شما معرفی می‌کنم:

ابزار یوست (به انگلیسی: Yoast): محبوب‌ترین و پر‌نصب‌ترین افزونه سئو نصب شده در دنیاست. با استفاده از یوست می‌توانید:

  • عنوان و توضیحات متا (به انگلیسی: Meta Title & Describtion) را به هر پست و نوشته خود اضافه کنید. البته اگر با توضیحات مقاله هنوز ضرورتی برای این‌کار می‌بینید!
  • عنوان سایت، آرشیو، دسته‌بندی و تگ‌ها را مشخص کنید.
  • نقشه سایت ایجاد کنید.
  • با استفاده از نقشه سایت تغییرات جدید سایت را به موتورهای جستجو اعلام می‌کند و آنها سریع‌تر به تغییرات سایت دسترسی پیدا می‌کنند.

ابزار Google Keyword Planner: ابزاری است که توسط آن می‌توانید به جستجوی کلمات‌کلیدی در گوگل بپردازید. کار با کیورد پلنر خیلی سخت نیست و ارزش یادگیری دارد. سرویس جستجوی کلمات‌کلیدی گوگل ابزاری است که توسط بسیاری از سئوکاران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ابزارهای دیگری هم وجود دارند که در دسته‌بندی‌های ریز به شما معرفی می‌کنم:

ابزارهای آنالیز سئو

  • Moz: تحقیق کلمه‌کلیدی، آنالیز سایت و پروفایل لینک
  • Ahrefs: یک سایت غیر رایگان که با استفاده از آن می‌توانید بفهمید دیگر سایت‌ها در چه آدرس‌هایی بکلینک ایجاد کرده‌اند. RankSignals هم درست مانند Ahrefs است با این تفاوت که استفاده از آن رایگان است و فقط کافی است در سایت ثبت‌نام کنید
  • Semrush: آنالیز سایت، تحقیق کلمه‌کلیدی و مشاهده لینک
  • Majestic: لینک سازی و آنالیز پروفایل لینک
  • Alexa: ترافیک سایت، آنالیز رقبای سایت
  • Kwfinder: تحقیق کلمه‌کلیدی
  • KeywordTool: تحقیق کلمه‌کلیدی

افزونه‌های سئو روی وردپرس

افزونه‌های سئو برای مرورگر‌ها

 چه استراتژی‌هایی در سئو را می‌توانید در نظر بگیرید؟

رویکردهای شما در مسئله سئو می‌تواند از جنبه‌های مختلفی بررسی شود.

  • برندینگ: حضور گسترده به عنوان برند در سطح اینترنت و شناخته شدن
  • بازاریابی مشتری: مناسب سایت‌های شرکتی و فروشگاهی
  • بازاریابی مخاطب: برای سایت تفریحی و رسانه‌ای
  • افزایش بازدید سایت: برای سایت‌های خبری

این‌ها استرانژی‌هایی است که بر اساس حوزه فعالیت وب‌سایت خود می‌توانید از یک یا ترکیبی از آنها استفاده کنید. بعنوان مثال سایت دیجی‌کالا از تمام این استراتژی‌ها بطور همزمان بهره می‌برد.

سئو رایگان چیست؟ اصلا خدمات رایگان هم داریم؟

ببینید اصلا خودتان را خسته نکنید، سایت های زیادی هستند که با چند ابزار ساده به شما می گویند سایت خودتان را با این ها سئو کنید، مگر می شود سئو به همین سادگی انجام شود! ما که ندیدیم سئو برای کسی رایگان باشد ولی وقتی خودتان سئو را یاد بگیرید آن وقت شاید بتوان به آن گفت سئو رایگان. پس بهتر است کمی هم به این قضیه اینطور نگاه کنید که خود شما هم میتوانید سئو را شروع کنید و یاد بگیرید. ما برای شما دو پیشنهاد داریم، در دوره جامع سئو مانگو شرکت کنید یا بعد از این مقاله به سراغ مسیر صحیح یادگیری سئو بروید.

آیا خود شما می‌توانید سئو انجام دهید؟

سئو مراحل مختلفی دارد، تا زمانی که وارد رقابت با رقیب های بزرگ نشوید و سایه ای که روی کسب و کارتان می افتد و آن را به خطر می اندازد را حس نکنید نمیدانید واقعا چقدر کار برایتان سخت می شود.


اگر دوست دارید سایت وردپرسی خودتان را رایگان همین اول کار از نظر سئو مرتب کنید و پیکربندی های لازم را انجام دهید، مقاله سئو وردپرس به زبان ساده کمکتان میکند اولین قدم را بردارید. اگر از افزونه یوست سئو استفاده کردید، ما نسخه تجاری افزونه Yoast SEO Premium را رایگان ارائه کردیم، و اگر دوست داشتید کار با آن را بطور کامل یاد بگیرید، هم کتاب یوست سئو و هم سری آموزشی راهنمای یوست سئو را میتوانید استفاده کنید.


اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید، باز هم ما شما را فراموش نکرده‌ایم و کامل‌ترین کتاب سئو فروشگاهی در دنیای مجازی را برای شما گردآوری کردیم فقط کافی است به آن مراجعه کنید.
در نهایت به جایی خواهید رسید که جلورفتن و پیشرفت برای خودتان ساده و آسان نخواهد بود. شما به میانه راه می رسید و خواهید دید چیزی نیست که بتواند شما را به مرحله بعدی برساند، اینجاست که نیازمند راهکار درست، آموزش صحیح، استراتژی دقیق و کارهای منظم هستید، ما همه اینها را در بستری حرفه ای بنام پلتفرم مدیریت سئو مانگو آماده کرده ایم.

یک دستیار سئو که هر روز صبح به شما برنامه کار سئو میدهد، به شما میگوید چه کاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید، مانگو همیشه کنار شماست تا اینکه به صفحه اول گوگل برسید، بعد از اینکه یاد گرفتید چطور به صفحه اول برسید، آموزش‌های حرفه‌ای را برای شما بیشتر از قبل باز می‌کند، طوری که اینبار یاد بگیرید هر سایتی را به صفحه اول بیاورید.

سئو مارکتینگ چیست؟ | تعریف سئو از نگاه 40 متخصص بین المللی

حالا برای اینکه خیالتان راحت شود که به درستی مفهوم سئو را درک کرده‌اید، بیایید نگاهی به تعاریف سئو از زبان 40 متخصص در این زمینه بیاندازیم.
بعد از پرس‌و‌جو از این متخصصان و در کنار هم قرار دادن 40 پاسخ، متوجه شدیم که همه‌ی آنها را می‌توان در 3 گروه دسته بندی کرد:

  • تمرکز روی وب سایت یا موتور جستجو
  • تمرکز روی نیاز‌های کاربر
  • تمرکز روی استراتژی‌های بزرگ

حال به توضیح هر یک می‌پردازیم.

1. سئو، بهینه‌ سازی وب‌ سایت‌ها برای موتور‌های جستجو ‌

تقریباً 30 سال از زمان راه اندازی اولین موتور جستجو می‌گذرد، اما بسیاری از عوامل موثر در رتبه بندی سایت ها هنوز هم بر اساس الگوریتم‌های قدیمی سئو انجام می شوند. به همین خاطر بود که عبارت “بهینه‌سازی موتور‌های جستجو” پدید آمد. همه این تعاریف سئو، روند بهینه‌سازی وب سایت‌ها که منطبق با الگوریتم‌های موتور جستجو هستند و همه برای گرفتن رنک بالا تلاش می‌کنند را در بر می‌گیرند.

حال نقل قول‌هایی از کارشناسان درباره سئو می‌خوانیم:

Barry Schwartz، مدیرعامل RustyBrick:

Barry Schwartz

سئو در واقع روند دریافت محتوا برای خزیدن، فهرست شدن و کسب رتبه بالا از گوگل و سایر موتور‌های جستجو است.

Cyrus Shepard، موسس Zyppy SEO:

Cyrus Shepard

سئو به معنای قرار گرفتن وب‌سایت‌ها در دیدرس هر چه بیشتر کاربران در موتورهای جستجو است. بعد از تمرین‌های زیاد، آزمون و خطا و سعی و کوشش مستمر، تلاش هایتان به ثمر خواهد نشست.

Rhea Drysdale، مدیر اجرایی Outspoken Media:

Rhea-Drysdale

سئو به عمل بهینه‌سازی اطلاعات برای بیشتر دیده شدن در موتور‌های جستجو گفته می‌شود. و این محدود به یک موتور جستجو، یک محتوا و یا حتی یک وب‌سایت خاص نمی‌شود. اگر فرد “الف” اطلاعاتی را در اینترنت سرچ کند و فرد “ب” بخواهد همان اطلاعات را برای آن سرچ نشان دهد، اینجاست که سئو وارد عمل می‌شود و به فرد “ب” کمک می‌کند تا اطلاعات خود را به دست فرد “الف” برساند. سئو تعاریف متعدد و گسترده‌ای دارد اما به زبان ساده می‌توان گفت: ما در سئو موضوعاتی را که افراد جستجو می‌کنند شناسایی می‌کنیم و تلاش می‌کنیم آنها را به اطلاعات مورد نظرشان برسانیم.

Carl Hendy، مشاور Ecommerce و سئو در carlhendy.com:

Carl Hendy

اگر سئو را به ساده‌ترین شکل تعریف کنیم، معنای آن چنین می‌شود: سئو، کار را برای موتورهای جستجو آسان می‌کند. به این معنا که موتورهای جستجو در پیدا کردن وب‌سایت‌ها، درک کردن محتوا و رتبه‌بندی آنها بر اساس میزان محبوبیت و مرتبط بودنشان کارشان راحت‌تر می‌شود. این کار از طریق مجموعه‌ای از فعالیت‌ها شامل تغییرات فنی، محتوای وب‌سایت‌ها، PR، تجربه کاربری و فراهم کردن خدمات مناسب انجام می‌شود.

Ross Hudgens، موسس و مدیرعامل Siege Media:

Ross Hudgens

سئو یعنی بهینه کردن موتور‌های جستجو. در واقع به معنای همان بهینه کردن وب‌سایت‌ها برای گرفتن رتبه‌های برتر در موتور جستجو است. برای این کار دو فاکتور مهم وجود دارد: محتوا و لینک‌ها. محتوا باید جامع و مناسب باشد و بتواند انتظارات کاربر را در مورد موضوعی خاص برآورده کند. در نتیجه احتمال بیشتری وجود دارد که سایت‌های مختلفی، به‌خاطر این محتوای کامل، به شما لینک دهند و دامنه اعتبار شما افزایش یابد. سپس اعتبار بالای وب‌سایتتان به موتور جستجو ثابت شده، رتبه برتری کسب می‌کنید و در نهایت پوزیشن بالاتری در صفحه‌ی نتایج از آنتان می‌شود. البته ما از این دو فاکتور برای سطوح پایه استفاده می‌کنیم. در سطوح پیشرفته‌تر ما بر اساس بیش از 200 فاکتور رتبه بندی که برای گوگل مهم هستند وب‌سایت‌ها را بهینه‌سازی می‌کنیم. اما اگر شما تنها روی دو تا از این فاکتور ها به خوبی کار کنید، کارتان حرف نخواهد داشت!

Brian Dean، موسس Backlinko:

Brian Dean

نامش (SEO) گویای همه چیز است. سئو یعنی بهینه کردن وب‌سایتتان برای موتورهای جستجو.

اما سئو با مفاهیم بیشتری از این سه کلمه سروکار دارد. برای مثال:

اگر شما یک محتوای بی‌عیب و نقص بنویسید، افراد بیشتری به سایتتان لینک می‌دهند که باعث می‌شود رنک سایت به شدت افزایش یابد. خب، حال سؤال این است: سئو یعنی محتوا؟ اساساً خیر. اما محتوا یکی از مهمترین و کلیدی‌ترین بخش‌های آن است. مثالی دیگر می‌زنم:

فرض کنیم UX یا همان تجربه‌ی کاربری وب‌سایت شما افتضاح است. یعنی خیلی احتمال دارد کاربران وب‌سایت شما را بعد از آنکه وارد شدند ترک کنند. الگوریتم RankBrain گوگل این موارد را بررسی می‌کند و به وب‌سایتتان رنک پایینی می‌دهد. خب، پس آیا سئو یعنی تجربه کاربری؟ خیر. اما اگر رنک بالا می‌خواهید، این فاکتور برایتان خیلی واجب است. یک مثال دیگر:

تصور کنید تمام تلاشتان ساختن یک برند معتبر است. صرفاً به سبب همین برند معتبر، خیلی از وب‌سایت‌های معتبر خبری در صفحات خود به شما لینک خواهند داد و عده‌ی زیادی از مردم نام برند شما را در گوگل سرچ خواهند کرد. همین دو مورد برای کمک به سئوی سایت شما کافی است. پس حالا می‌توانیم بگوییم سئو یعنی داشتن برند؟ باز هم خیر! اما داشتن برند امتیاز زیادی برای شما محسوب می‌شود.

مخلص کلام:

سئو یعنی هر چیزی که به شما کمک کند تا وب‌سایتتان را طوری بهینه‌سازی کنید که رنک بالایی از گوگل کسب کند، که شامل موارد سنتی‌تری مانند سئوی داخلی می‌شود. اما برای رتبه گرفتن از گوگل در طی سال‌های اخیر، موارد دیگری مانند برند، تجربه کاربری، طراحی، محتوا و مهارت‌های نوشتاری نیز اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند.

سئو همه چیز در مورد بهینه‌سازی سایت شما را در بر می‌گیرد. که این شامل عملکرد منظم کارهایی مانند:

  • Keyword research
  • On‐page SEO
  • Link building
  • Technical SEO

می‌شود.

Eli Schwartz، مدیر SEO & Growth SurveyMonkey:

Eli Schwartz

سئو یعنی کمک کردن به موتورهای جستجو در پیدا کردن محتوایی در وب‌سایت شما که مرتبط با موضوعی است که کاربر سرچ می‌کند.

Chris Makara, استراتژیست دیجیتالی در chrismakara.com:

Chris Makara

از نظر من، سئو به معنای بهینه کردن وب‌سایت و محتوا و همچنین افزایش آگاهی کاربران درباره محتوا از طریق لینک ها است.

Matthew Woodward، بازاریاب اینترنتی و سئو در matthewwoodward.co.uk:

Matthew Woodward

چه خوشتان بیاید چه نیاید، سئو تفاوت بین وب‌سایت‌های موفق که دارای رنک بالا، هزاران بازدید کننده و اعتبار فراوان و وب‌سایت‌هایی است که رنک پایین دارند و ماهانه تعداد بازدید کنندگانش نهایتا به چند صد نفر می‌رسد. اما سئو دقیقا چیست؟ بهینه کردن وب‌سایت‌ها برای گرفتن رنک بالا است که موجب افزایش ترافیک آن وب‌سایت می‌شود. هر چقدر برای سئوی وب‌سایتتان زحمت بکشید، رنک بالاتری می گیرید و ترافیک بیشتری هم نصیب سایتتان می‌شود. و این هم به معنای درآمد بیشتر برای شما است. اما از کجا می‌توانید شروع کنید؟

خب، اول از همه باید یک حسابرسی (Audit) کامل بر روی سئوی سایت خود انجام دهید. چطوری؟ می‌توانید از ابزار حسابرسی سایت Ahrefs استفاده کنید تا تمام و کمال این کار را برایتان انجام دهد. با این کار نه تنها سئوی سایتتان بهبود پیدا می‌کند، بلکه خودتان هم قدم به قدم اصول سئو را یاد می‌گیرید.

Mats Tolander، مدیر بهینه سازی تکنیکال موتور جستجو در Perficient:

Mats Tolander

سئو یعنی سازمان دهی کردن وب‌سایت و محتوا به گونه‌ای که موتور جستجو بتواند آن را بررسی کند، بخواند و فهرست کند و رتبه‌ی درستی به آن بدهد. هدف از این کار رساندن اطلاعاتتان به دست کسی است که به دنبال آن می‌گردد. مثلا اگر شما بیزنس فروش کفش دارید، احتمالش خیلی کم است که وب‌سایتان برای کسی که به دنبال قوانین منطقه بندی شهرشان می‌گردد، نمایش داده شود.

سئو یعنی درک تفاوت‌های امکانات SERP گوگل یا همان صفحه‌ی نتایج موتور جستجو می‌باشد. از بین این امکانات می‌توان به گراف دانش، اسنیپت‌های برجسته، نقشه و … اشاره کرد. علاوه بر درک این تفاوت ها، طراحی کردن وب‌سایتتان به طوری که شامل این امکانات شوند و در صفحه‌ی نتایج برای موضوعات مرتبط نمایش داده شوند نیز از دیگر تعاریف سئو است.

یک متخصص سئو می‌تواند یک طراح وب‌سایت باشد، یعنی تمامی کارهای یک وب‌سایت بر روی دوشش باشد، و یا می‌تواند یک فردی باشد که تنها روی یک قسمت سایت تمرکز می‌کند. مانند شخصی که فقط روی یک بخش از کارهای مربوط به بهینه‌سازی وب‌سایت کار می‌کند. همانطور که می‌دانید سئو شاخه‌های مختلف و متعدی دارد اما این به معنای آن نمی‌باشد که یک متخصص سئوی خوب ملزم است در همه‌ی این شاخه‌ها مهارت داشته باشد. همان طور که یک بازاریاب موفق لازم نیست که یک نویسنده تبلیغاتی و یا یک مدیر خوب باشد. کار یک متخصص سئو این است که به افرادی که در زمینه‌های مختلف سئو فعالیت دارند کمک کند که بتوانند، مستقیم یا غیر مستقیم، بازده نتایج ارگانیک را بالا ببرند. همینطور بخشی از کار آنها نظارت بر شرایط و محدودیت‌هایی است که آنها در آن مشغول به کارند که می‌تواند بر اثر بخشی سئو تاثیر بگذارد.

Sean Si، موسس و مدیر عامل SEO Hacker:

Sean-Si

سئو گسترده‌تر از آن است که بخواهیم به همه جوانب آن بپردازیم. به عنوان مثال، اگر کلمه‌ی “سئو” را در اینترنت سرچ کنید، با نتایج بی‌شماری از منابع مختلف مواجه می‌شوید. به زبان ساده، سئو یعنی هدایت موتورهای جستجو به قرار دادن وب‌سایتتان در صفحه اول نتایج. همچنین اگر محتوای وب‌سایتتان جامع و به روز باشد و اعتبار دامنه نیز بالا باشد، سئو به شما کمک می‌کند تا از سایر وب‌سایت‌ها که در زمینه مشابه فعالیت می‌کنند پیشی بگیرید.

David Naylor، مدیر Bronco:

David Naylor

من سئو را اینگونه تعریف میکنم: اطمینان از اینکه یک وب‌سایت در چشم موتور جستجو از لحاظ فنی درست و مناسب به نظر بیاید. بنابراین تمامی مسائل فنی مانند Server Headers، سرعت (تنظیمات کش و AMP اگر لازم بود)، هم‌پوشانی کلمات کلیدی، لینک های کانونیکال، کدهای HTML و معماری سایت بررسی می‌شوند.

Ryan Stewart، شریک theblueprint.training:

Ryan Stewart

برای من سئو به معنای گرفتن ترافیک ارگانیک از موتور جستجو می‌باشد که معمولا منجر به گرفتن رنک بالا از گوگل می‌شود. اما برای برخی از بیزینس‌ها هیچگاه امکان گرفتن رتبه برتر از گوگل فراهم نمی‌شود. مسئله این است که طی چند سال اخیر، الگوریتم‌های گوگل پیچیده‌تر شده‌اند و برخی از وب‌سایت‌ها هرگز موفق به گرفتن رنک بالا برای کلمات کلیدی معینی نمی‌شوند. البته این موضوع چیزی از صلاحیت وب‌سایت شما برای گرفتن این رتبه کم نمی‌کند. شما همچنان می‌توانید با استفاده از پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، اسلایدشر و وب‌سایت‌های Guest Posting، که با لینک دادن به وب‌سایت‌های مختلف بازدید و اعتبار سایت خود را افزایش می‌دهند، سیلی از بازدیدها را روانه وب‌سایتتان کنید.

Ross Tavendale، مدیر عامل Type A Media:

Ross Tavendale

هر کار مربوط به بهینه‌سازی کردن را که به کاربران کمک می‌کند پاسخ سؤال خود را از موتورهای جستجو بگیرند، سئو می‌نامند. حال این پاسخ می‌تواند یک محصول، اطلاعاتی درباره یک موضوع، سرگرمی و یا اصلا موارد شخصی مانند دستور عمل رژیم‌های لاغری باشد. تکنولوژی همواره در صدد نیرومند سازی جستجوها و حرکت رو به جلو است. با این حال، سئو همچنان از معیار EAT استفاده می‌کند و محتوایی را برای کاربران فراهم می‌کند که دارای تخصص، اعتبار و اطمینان ثابت شده‌ای باشند (EAT مخفف سه کلمه Expertise ،Authoritativeness و Trustworthiness می‌باشد)، بنابراین موتورهای جستجو این محتوا را بهترین پاسخ برای سرچ کاربر در نظر می‌گیرند. و این به معنای آن است که انتظار می‌رود همان سرچ، متناسب با فردی که این جستجو را انجام می‌دهد و یا شرایطی که این جستجو در آن انجام می‌شود، صفحه نتایج (SERP) متفاوتی داشته باشد. به‌عنوان متخصص، کار ما این است که ابتدا نگاهی جامع و کلی به محتوا و وب‌سایت‌ها بی‌اندازیم تا بتوانیم ابتدا محتوا را از لحاظ رعایت کردن موارد اولیه‌ای که برای گوگل مهم است، بررسی کنیم. سپس دقیق‌تر شویم و باقی موارد مانند تولید محتوا و لینک سازی را بررسی کنیم تا بتوانیم تخصص، اعتبار و اطمینان محتوا را ثابت کنیم.

2. سئو، تطبیق محتوا با نیاز و انتظارات کاربران

هر از گاهی، ممکن است از کسی بشنوید “سئو مرده است.” (یعنی دیگر کار نمی‌کند). اما مسئله این است که چون الگوریتم‌های سئو همواره و به سرعت در مسیر تغییر و به‌ روز رسانی شدن هستند، ممکن است کسی از نسخه قدیمی آنها استفاده کند و چون تاثیری بر وب‌سایت خود نمی‌بینند اینطور فرض کند که سئو دیگر کاربردی ندارد.

ممکن است از خود بپرسید: حالا سئو در این مسیر به کجا پیش می‌رود؟

دو مورد مشترک در پاسخ‌هایی که به این سؤال داده شد توجه‌ها را به خود جلب کرد: تطابق محتوا با آنچه کاربر در پی آن است و در اولویت قرار دادن نیاز و خواسته کاربران.

بیایید نظرات متخصصان را در این باره بدانیم:

Glen Allsop، موسس و مدیرعامل Detailed:

Glen-Allsopp

اگر بخواهم تعریف جالبی از سئو را بیان کنم می‌گویم: بخشی از سئو مهندسی معکوس الگوریتم ها است و بخشی دیگر مهندسی معکوس طبیعت انسان. یعنی شما با استفاده از اصول و منطق، کاری را که فکر می‌کنی لازم است انجام دهی و باقی را به دیتا بسپاری تا ایرادهایت را به وقتش تصحیح کند. مسلما این تعریفی نیست که بخواهم به کسی درمورد سئو ارائه دهم اما چیزی است که مرا در مورد این صنعت هیجان زده می‌کند.

Patrick Hathaway، مدیر URL Profiler:

Patrick Hathaway

سئو هنر و علم برقراری ارتباط بین مردم و محتوای وب‌سایت به واسطه موتورهای جستجو است. چند عامل همزمان با هم می‌توانند یک سئوی خوب را محقق کنند: درک عمیق از چیزی که کاربران در اینترنت به دنبال آن می‌گردند، رساندن این اطلاعات به دست آنها به بهترین نحو و ایجاد ساختاری که موتورهای جستجو بتوانند تشخیص دهند که این اطلاعات برای کاربرانشان مناسب است. وب‌سایت‌هایی که در سئو حرفی برای گفتن دارند در سه زمینه قوی هستند: مخاطبان، محتوا، تکنولوژی.

Julie Joyce، دارنده Link Fish Media:

Julie Joyce

من می‌گویم سئو هر چیزی است که سایت شما را برای موتورهای جستجو و کاربران بهتر می‌کند. منظورم از کاربران همه افراد نیستند. بلکه با وجود معقوله‌ای به نام لینک سازی، منظور من افرادی هستند که بر روی لینک‌هایی که من ساخته‌ام کلیک می‌کنند. ما می‌خواهیم رنک بالای گوگل را ازآن خود کنیم، ترافیک بالا بگیریم و وب‌سایتمان برای بیشتر مردم مفید واقع شود.

Kevin Indig، منتور SEO Lead & Startup در kevin-indig.com:

Kevin Indig

به این سؤال “سئو چیست” دو جواب می‌توانم بدهم. اولی بسیار ساده است، سئو مخفف بهینه‌سازی موتورهای جستجو، هنر و علم بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها برای گرفتن ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو است. پاسخ دومم اما ساده نیست چون تعریف سئو فرق کرده است.
سئو دیگر نه تنها به معنی بهینه‌سازی برای کاربران، بلکه به معنای بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو نیز می‌باشد. سئو باید طیف وسیعی از قوانین و مقررات، از جمله بهینه‌سازی فنی محتوا، محتوای بازاریابی، تجربه کاربری، و رده بندی محتوا‌ها را در بر داشته باشد. از همه مهمتر، ترافیک ارگانیک نباید تنها از گوگل بدست آید. بلکه باید از پلتفرم‌های دیگر مانند یوتیوب، آپارات، اینستاگرام و… نیز استفاده شود. با این تعاریف می توان نتیجه گرفت که سئو یعنی بهینه‌ سازی سیستماتیک وب‌ سایت‌ ها و محتوا‌ها برای افراد و همینطور ربات‌های موتورهای جستجو به منظور دریافت ترافیک ارگانیک از گوگل و سایر پلتفرم‌ها.

Jason Barnard مشاور Search Marketing در Kalicube.pro:

Jason Barnard

سئو به سرعت در حال تبدیل شدن به AEO (به انگلیسی: Answer Engine Optimization) است. هنر و علم ارائه بهترین و مرتبط ترین پاسخ به سرچ کاربران.

Matthew Barby، مدیر Acquisition Hubspot:

Matthew Barby

سئو پروسه‌ی گشتن به دنبال محتوایی است که بهترین پاسخ را به نیاز کاربر می‌دهد. این جستجو می‌تواند در اکوسیستم جستجوهای وسیعی انجام شود که اغلب نیز همین اتفاق می‌افتد.

Ryan Jones, مدیر SEO در ryanmjones.com:

آقای Ryan Jones

تعریف سئو ساده است. یعنی اینکه درک کنیم کاربرانتان به دنبال چه چیزی هستند و کمکشان کنیم آن چیز را که می‌خواهند بدست آوردند، طوریکه هم کاربر و هم موتورهای جستجو راضی باشند!

Alan Bleiweiss، مشاور SEO در alanbleiweiss.com:

Alan Bleiweiss

سئو فرایند هماهنگ کردن محتوای سایت و تجربه کاربری با نیازهای کاربران است. با توجه به اینکه موتورهای جستجو مانند یک کاربر تلقی می‌شوند، و اختلالات فنی و اشکال در فهم یک موضوع نیز برای آنها وجود دارد، این دیگر بر عهده سئو است که این مشکلات را برطرف کند. هر چقدر موانع و اختلالات بیشتری برای یک سایت وجود داشته باشد، احتمال اینکه در سه مرحله خزش، فهرست‌بندی و رتبه‌بندی مشکلی در رساندن پیامی که دارنده وب‌سایت سعی دارد به کاربران نشان دهند، پیش آید زیاد است.

Aaron Agius، مدیرعامل و بنیانگذار Louder.Online:

Aaron Agius

سئو نتیجه یک بیزینس موفق است که بر روی آموزش و یا سرگرم کردن مخاطبانش به واسطه داشتن محتوای خوب و با ارزش سرمایه گزاری می‌کند. و گوگل این مسئله را از طریق ساختار فنی وب‌سایت، محتوای ارزشمند و جامع و همچنین سایر وب‌سایت‌های با کیفیتی که به محتوای درون سایت شما لینک داده اند، تشخیص می‌دهد.

Eric Enge، مدیر کل Perficient:

Eric Enge

در تعریف سنتی، سئو به معنی گرفتن ترافیک بالا از موتورهای جستجو است و این به معنی گرفتن ترافیک از طریق سرچ در کادر جستجو در مرورگر ها می‌باشد. در این مواقع الگوریتم‌های سنتی مانند کلمه کلیدی، کیفیت محتوا و لینک سازی اجرا می‌شوند. با این حال، بهتر است امروزه با دید وسیع تری به سئو بنگریم. به طور مثال گرفتن ترافیک از طریق Google Assistant نیز یکی از راه‌های بهبود سئو محسوب می‌شود. برای اینکه تعریف بهتری از سئو ارائه بدهیم، می‌توانیم بگوییم که سئو عمل گرفتن بازدید و یا ترافیک در مقابل دادن پاسخ به خواسته کاربران است. فرقی هم نمی‌کند که این خواسته در کجا (چه پلتفرمی) و چه زمان مطرح شده باشد.

AJ Ghergich، موسس Ghergich & Co:

AJ Ghergich

سئو تلاش می‌کند تا محتوای خود را با سرچ کاربر در هر دستگاه و پلتفرمی تطبیق دهد.

Andy Drinkwater، مشاور SEO در IQSEO:

Andy Drinkwater

سئو دیگر در سئوی داخلی وب‌سایت و یا اضافه کردن بک لینک‌ها (هرچند که همچنان از فاکتور های مهم در سئو بشمار میروند) خلاصه نمی‌شود. امروزه سئو به معنی این است که کاربران تجربه خوشایندی از وب‌سایت شما داشته باشند. هنگامی که کاربری وارد سایت می‌شود و عملی مانند خرید از وب‌سایت انجام می‌دهد، در واقع وب‌سایتتان خواسته های گوگل را که همان برطرف کردن نیازهای کاربران است عملی کرده است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که گوگل در توضیحات الگوریتم‌های خود همیشه از تجربه کاربری یاد می‌کند. بنابراین، دفعه بعد که خواستید متنی را در صفحه وب‌سایتتان اضافه کنید و در SERP در جایگاه بالایی قرار گیرید، ابتدا به این فکر کنید که تجربه کاربرانتان از آن متن هنگامیکه با آن روبرو می‌شوند چه خواهد بود.

Andrew Cock‐Starkey مشاور SEO در Optimisey:

Andrew Cock‐Starkey

سئو هم هنر است و هم علم. با کمک آن می‌توانید با سؤال هایی که مشتریانتان دارند آشنا شوید. همچنین می‌توانید تشخیص دهید که چگونه به این سوالات پاسخ دهید و چطور مطمئن شوید که وقتی مشتریان سؤالی از موتور جستجو می‌پرسند، با وب‌سایت شما در صفحه نتایج مواجه می‌شوند و ترافیک زیادی را برای وب‌سایتتان ایجاد می‌کنند.

Jan‐Willem Bobbink، مشاور Freelance SEO در 11-internet.nl:

Jan‐Willem Bobbink

سئو چیست و چه اهمیتی دارد؟ برای من سئو یعنی اطمینان از گرفتن ترافیک ارگانیک برای یک دامنه خاص. برای هر نوع سرچی (متنی، تصویری و یا از طریق صدا) وب‌سایت‌ها برای فراهم کردن بهترین تجربه هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو به چالش می‌پردازند. این در موقعیت های مختلف می‌تواند متفاوت باشد و همین است که سئو را چالش برانگیز می‌کند. برخی دامنه‌ها نیاز به یک محتوای خوب دارند و برای برخی لینک مهم است. برخی از دامنه‌ها هم هستند که از رقیبان خود خیلی عقب‌ترند.

Martin Woods، بنیانگذار و مشاور SEO در SALT.agency:

Martin Woods

سئو چیست؟

به نظر من سئو به فردی مربوط می‌شود که فهمی درست از سنگ تمام گذاشتن در کاری که به او واگذار شده است دارد. حال این کار می‌تواند هرچیزی مربوط به نتایج ارگانیک در وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها باشد.

در نهایت سئو یعنی:

دانش + تجربه + به کار گیری دانش + تردستی+ ساختن با مشکلات و موانع کار = سئو

3. سئو به عنوان یک استراتژی

یک لحظه!

خب این خوب است که معنی سئو را در لغت متوجه شوید. اما واقعا سئو در عمل چطور کار می‌کند؟ چطور می‌توانید آن را در استراتژی بیزینس و بازاریابی خود به کار گیرید؟ و یا اصلا چرا انقدر اهمیت دارد که شما این ها را بدانید؟

آخرین موضوعی که پاسخ‌های متخصصان را بررسی می‌کنیم: تعریف سئو در ارتباط با اهداف بیزینسی است.

این خود گویای این مسئله است که این روزها چقدر سئو و توسعه‌ی یک بیزینس رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

سئو به معنای بهینه‌سازی و ارتقای وب‌سایتتان برای گرفتن بازدید در گوگل و یا سایر موتورهای جستجو است. هدف نهایی گرفتن سبقت از سایر وب‌سایت‌ها، ترافیک ارگانیک و جذب مشتریان است. در موارد نادری هم از سئو می‌توان برای مدیریت سابقه وب‌سایت استفاده کرد (از بین بردن نتایج منفی و جایگرینی آنها با نتایج مثبت).

Nathan Gotch، موسس Gotch SEO:

Nathan Gotch

اگرچه سئو هرینه زیادی (مالی و زمانی) از شما میبرد اما این بهترین راه جذب مشتری و حتی ارزانترین راه در مدت زمان طولانی است.

Marie Haynes، دارنده Marie Haynes Consulting:

Marie Haynes

شما می‌توانید “سئو” و یا هر اسم دیگری روی آن بگذارید، در هر صورت هدف اصلی کار ما درست کردن و اصلاح کردن وب‌سایت‌ها است. به این منظور که برای موتورهای جستجو و کاربران مفید باشند. ما به دارندگان وب‌سایت‌ها تغییراتی را در وب‌سایتشان توصیه می‌کنیم که منجر به جذب مشتریان و در نتیجه کسب سود بیشتری می‌شود. این تغییرات شامل این موارد می‌شوند:

  • تغییرات فنی برای کمک به موتور‌های جستجو برای بهتر خزیدن یا درک محتوا سایت
  • تغییراتی در محتوا به طوری که سایت شما مفیدترین در زمینه خود برای کاربران باشد
  • تغییراتی در رابطه با دستورالعمل های سنجش کیفیت گوگل مانند بهبود نحوه بکارگیری E-A-T در محتوا، مطمئن شدن از این که تبلیغات برای کاربران اذیت کننده نیستند و حذف هر گونه مشکلی که باعث سلب اعتماد کاربر از وب سایت شما می‌شود.

سئو همیشه در حال تغییر است. اما اگر نظر مرا بخواهید، مادامی که وب‌سایت‌ها وجود دارند، نیاز مبرم به سئو نیز وجود خواهد داشت.

Gregory Elfrink، مدیر محتوای Empire Flippers:

Gregory Elfrink

سئو یک نوع بازاریابی است که از جستجوی ارگانیک گوگل استفاده می‌کند. وقتی محتوایی را که برای یک کلمه کلیدی خاص بهینه شده است بنویسید، پس از آن که کاربری این کلمه کلیدی را جستجو کند، گوگل وب‌سایت شما را در صفحه اول نتایج نشان می‌دهد. هرچند که سئو محدود به این تعاریف نمی‌شود، اما می‌توان آن را در چند عبارت خلاصه کرد: محتوای با کیفیت با سئوی داخلی مناسب و بک لینک‌ها. خوبی سئو این است که اگر وب‌سایتتان موفق به گرفتن رتبه بالا از گوگل شد، اغلب برای مدت زیادی همان جا می ماند و می‌تواند از امتیازاتی که بخاطر ترافیک های زیاد و رایگان نصیبش می‌شود لذت ببرد!
در این مرحله دیگر خیالتان راحت باشد و می‌توانید برای مدتی فکرتان را از گرفتن رنک، تولید محتوا، لینک سازی و کارهای مربوط به سئو رها کنید. این در حالی است که اگر با نتایج پولی (تبلیغاتی) به آن جایگاه میرسیدید مجبور بودید هر روز موقعیت وب‌سایتتان را در SERP چک و کنترل کنید. ترافیک ارگانیک نیز بیشتر باعث جذب مشتری می‌شود. با این حال در برخی وب‌سایت‌ها تمرکز اصلی سئو بر روی ایجاد ترافیک می‌باشد و باعث می‌شود تا باقی بخش های بازاریابی نادیده گرفته شود. فراموش نکنید که شما همچنان باید برای تولید یک محتوای ارزشمند و جذاب وقت و انرژی صرف کنید تا با ایجاد ترافیک زیاد، یک بازدیدکننده معمولی را به یک خریدار تبدیل کنید.

Anthony D Nelson، مدیر SEO در Khan Academ:

Anthony D Nelson

سئو روند یافتن فرصت‌هایی برای دستیابی به مخاطبان هدفتان است. این دستیابی از طریق جستجو و سپس اجرای یک استراتژی برای افزایش بازدید وب‌سایتتان میسر می‌شود.

Brian Carter، مدیر The Carter Group:

Brian Carter

سئو به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو است؛ عمل بهینه‌سازی حضور دیجیتالی خود برای یافتن قابلیت دیده شدن از طریق موتور‌های جستجو. هنگامیکه کاربری در اینترنت به دنبال وب‌سایت شما و یا اطلاعاتی گه در وب‌سایت ارائه می‌دهید میگردد، چقدر از موتور جستجو رنک میگیرید؟ چگونه می‌توانید رنک بالاتری دریافت کنید؟
نه تنها گوگل، بلکه یوتیوب، دومین موتور جستجوی بزرگ، نیز نقش مهمی در رنک بالای وب‌سایت شما دارد! ممکن است شگفت زده شده باشید. اما دیگر فعالیت هایی که در این زمینه انجام می‌شود می‌تواند شما را شگفت زده‌تر کند! نه تنها وبلاگ نویسی بلکه شبکه سازی و درست کردن پادکست و حتی شرکت در رویدادها، می‌تواند به شما کمک کند لینک‌های وب‌سایتی بیشتری برای محتوای خود دریافت کنید، که گوگل آن را تصدیقی بر اعتبار وب‌سایت شما میپندارد. سئو به عنوان بخش ارگانیک (غیر تبلیغی) در جستجوها مشاهده می‌شود.
دو نوع اصلی بازاریابی دیجیتال وجود دارد:

  1. جستجو
  2. شبکه های اجتماعی.

در بخش جستجو، دو نوع عمده بازاریابی وجود دارد: سئو و تبلیغات مانند Google Ads (که برخی آن را “بازاریابی جستجو” نامیده اند، که البته کمی گیج کننده بنظر می آید). کارهای سئو شامل بسیاری از فعالیت های فنی مهندسی مانند redirects ها و فایل های htaccess است که نیاز به دانش HTML و تکنولوژی وب سرور دارد.
برای دستیابی به قابلیت دیده شدن و موفقیت در سئو، شما نیاز به متخصصان، بازاریابان، شبکه سازان، فروشندگان و غیره دارید. خریدن نتایج پولی کارتان را سریع تر راه می‌اندازد. درحالیکه سئو دیرتر اما سود بیشتری را در مدت زمان طولانی تر برایتان به ارمغان می‌آورد. تمامی کمپانی‌های بزرگ باید روی سئو سایتشان کار کنند، تبلیغات انجام دهند و در شبکه های اجتماعی نیز فعال باشند.

Ruth Burr Reedy، مدیر Strategy Upbuild:

Ruth Burr Reedy

هر گاه بخواهم سئو را برای افرادی که با آن آشنایی ندارند توضیح دهم، چنین می‌گویم: من تغییراتی در وب‌سایت بیزینس‌ها و بازاریابی ها ایجاد میکنم تا به آن ها کمک کنم که اگر کاربری در موتورهای جستجو مانند گوگل به دنبال محصول و خدماتی خاصی می‌گردد، آن وب‌سایت‌ها برای آن کاربر نمایش داده شود.

خدمات سئو چیست؟

حال اگر بخواهم تعریف جامع تری ارائه دهم، به نظرم سئو یعنی راه‌اندازی یک بیزینس آنلاین و استفاده از سرچ‌های ارگانیک به عنوان کانال‌های ارتباطی با مشتریان. با این کار می‌توان فهمید که مردم چطور از موتورهای جستجو استفاده میکنند تا برای خرید محصولات و استفاده از خدمات مشتری وب‌سایتتان تصمیم بگیرند. و همچنین این که موتورهای جستجو چگونه تشخیص می‌دهند که اطلاعات یک وب‌سایت برای سرچ کاربر مناسب است یا خیر. اگر از دید فنی به آن بنگریم، می‌توان این نتیجه را گرفت که سئو یعنی آسان کردن کار یافتن، خزش و فهمیدن محتوای یک وب‌سایت برای موتورهای جستجو.

اما از دید کسب و کار، سئو یعنی به کارگیری هر آنچه درباره مشتری هایمان فهمیدیم در جهت اینکه مطمئن شویم وب‌سایتمان دارد برای آنها خوب کار می‌کند. اگر همه چیز خوب پیش رود، سئو نه تنها می‌تواند یک ارگانیک سرچ را به یک کانال بازاریابی قدرتمند تبدیل کند، بلکه می‌تواند وسیله‌ای برای رشد و پیشرفت خدمات به مشتری‌ها شود.

Bill Sebald، از مدیران Greenlane Search Marketing:

Bill Sebald

سئو در ابتدا تنها یک کانال فنی و تاکتیکی بود که دیده شدن وب‌سایت‌ها را در نتایج جستجو اداره کند. اما با افزایش محبوبیت آن در میان وب‌سایت‌ها و بیزینس‌ها، بیشتر به نقش تاثیرگذار آن در بازاریابی دیجیتالی پی بردیم. سئو می‌تواند یک کانال بازاریابی دیجیتالی قدرتمند باشد که امکاناتی مانند شناخته شدن و گرفتن ترافیک را برای برند ها فراهم کند. نتایج بزرگ و سودمند در این سرمایه گزاری، تا زمانی که به آن متعحد باشید، تضمین شده است.

Jason Acidre، مدیر kaiserthesage.com:

Jason Acidre

سئو یعنی همان بازاریابی دیجیتالی. در طی سال های اخیر سئو آنقدر در این زمینه فعالیت داشته که الان تبدیل به یک مجموعه همه جانبه‌ی بازاریابی گشته است، چیزی خیلی بیشتر از بهینه‌سازی موتور جستجو. ده سال پیش استفاده از چند ترفند در وب‌سایت‌ها (مانند متادیتا و محتوا) و لینک سازی، برای رقابت با سایر وب‌سایت‌ها در گرفتن بیشترین بازدید کافی بود. اما این روزها برای اینکه در سئو پیشرفت کنید باید در بیزینس‌تان (نه فقط وب‌سایت) چند مورد را رعایت کنید:

  1. از لحاظ فنی در جایگاه بالایی قرار داشته باشید (منظور بهبود سئوی فنی و عملکرد سایت است)
  2. بهترین تجربه ممکن را برای بازدید کنندگان به ارمغان آورید. (کیفیت بالای محتوا، مرتبط بودن، تجربه کاربری، جذب مشتری و باقی مسائل مربوط به این زمینه)
  3. برندتان در میان مردم اعتبار داشته باشد. بطوریکه مردم از آن به خوبی یاد کنند و در صفحات اجتماعی آدرس وب‌سایتتان را منتشر کنند. (که منجر به شناخته شدن، EAT، لینک سازی، PR دیجیتالی و خیلی چیز های دیگر می‌شود.)
  4. وب‌سایتتان داده محور باشد. این کار تاثیر زیادی در هدایت ترافیک های بیشتر به وب‌سایتتان می‌شود. (تجزیه و تحلیل، تحقیق کلمه کلیدی، پوشش دادن تمامی جوانب کلمه کلیدی و پیش بینی)

Aleyda Solis، مشاور بین المللی SEO و موسس Orainti:

Aleyda Solis

سئو فرایندی است که دیده شدن جستجوی ارگانیک یک وب‌سایت را توسط مخاطب هدف خود افزایش می‌دهد و موجب افزایش ترافیک، جذب مشتری و در نهایت سود می‌شود.

Bartosz Góralewicz، بنیانگذار و رئیس SEO Elephate:

Bartosz Góralewicz

تعاریف ما از سئو همواره در حال تغییر کردن است. شش یا هفت سال پیش، سئو بیشتر به دریافت لینک‌ها و منتشر کردن آنها می پرداخت. آن زمان‌ها تعداد سئوهایی که بر روی جنبه‌های فنی چگونگی بهینه‌سازی یک وب سایت تمرکز داشتند بسیار کم بودند. آنها این کار را از طریق تگ های H و توضیحات متا انجام می‌دادند. امروزه دید مردم به سئو بسیار تغییر کرده است. تا جایی که می‌توانم بگویم سئو بیشتر یک عرصه‌ی فنی است تا راهی برای دریافت لینک. هرچند که لینک‌ها همچنان نقش مهمی را در سئو ایفا می‌کنند، اما خب همه تعاریف سئو محدود به لینک‌ها نمی شود. سئو یعنی به روز بودن و در جریان آخرین ترندهای تکنولوژی وب‌سایت‌ها قرار داشتن و همچنین به چالش کشیدن این صنعت به وسیله آزمودن موتورهای جستجو که چطور از عهده‌ی چارچوب‌های جاوا اسکریپت برمی‌آیند.

اما یک چیز درمورد سئو هیچ‌گاه تغییر نمی‌کند. سئو همیشه به معنای خلاقیت و پیدا کردن راه حل‌های جدید برای مسائل بوده و هست. همچنین منعطف و بهترین در هر زمینه‌ای بودن، تعاریفی هستند که هرگز از سئو جدا نمی‌شوند.

Bonnie Burns، استراتژیست سئو در bonnieburns-seo-strategist.com:

Bonnie Burns

سئو چیست؟ فرایندی است که با انواع مختلفی از مولفه‌های بازاریابی دیجیتال سروکار دارد تا نتیجه نهایی، یعنی همان قرار گرفتن وب‌سایت شما جلو چشم کسانی که به دنبال آن هستند، میسر شود. مخلص کلام: سئو دیگر به دنبال رتبه‌بندی نمی‌باشد، بلکه هدف آن جستجوی پاسخ است.

Patrick Stox، سئو تکنیکال در patrickstox.com:

Patrick Stox

و در نهایت، سئو:

گوگل است!!

سئو چیست

با وجود تعاریف مختلفی که از سئو چیست ارائه می‌شود، تمامی وب‌سایت‌ها تنها به یک دلیل از سئو بهره می‌برند و آن هم اهدافی است که سئو دنبال می‌کند. اگر شما صاحب یک بیزینس مانند یک فروشگاه آنلاین هستید، حتما دیده شدن وب‌سایت، فروش محصولات، معروف شدن برند و در نهایت موفق بود در بیزینس خود، جزء اولویت‌های شما هستند! پس سعی کنید محور سئو وب سایت تان را روی ارائه محتوایی کاربردی برای مخاطب هدف تان قرار دهید تا در نتایج گوگل به بهترین جایگاه برسید.

آیا من هم برای سایتم به استخدام متخصص سئو و یا مشاوره سئو نیاز دارم؟

یادگیری سئو به علاقه و زمان بسیار زیادی نیاز دارد. اگر این دو فاکتور را در خود می بینید می توانید برخی از مبانی سئو را یاد بگیرید و بر روی سایت خود اجرا کنید. اما در شراطی شاید بهتر باشد که از یک متخصص سئو برای بهبود سایت خود کمک بگیرید.

اگر پس از بررسی ها و تحقیقات لازم، تصمیم به استخدام سئوکار گرفتید، بهتر است در نظر داشته باشید که شرکت های خدمات سئو، هر کدام آنها روش کارو کیفیت متفاوتی دارند. انتخاب بهترین شرکت سئو می تواند در صرفه جویی زمان و هزینه شما کمک زیادی کند؛ زیرا اشتباه در تکنیک های سئو، آسیب های جبران ناپذیری را به همراه دارد.

مشاور سئو چیست؟

شاخص های متفاوتی برای ارزیابی عملکرد کسب و کارها وجود داره، به عنوان مثال یه فروشگاه اینترنتی هدفش اینه که بتونه مشتریای بیشتری جذب کنه و به فروش بالاتری برسه. اما یه شرکت بازرگانی هدفش اینه که تماس های متعددی داشته باشه؛ یا یه نمونه دیگه سایت های خبری و یا مجلات اینترنتی هستن که تبلیغات مهم ترین بخش درآمد اونها است و شاخص ارزیابی عملکرد به میزان بازدید روزانه و تایم حضور اونها در سایت بستگی داره.

مشاوران سئو سایت میموس به شما کمک میکنن تا پس تدوین استراتژی سئو برای کسب و کار شما، بتوانید با صرف زمان سرمایه بیشترین بازدهی و نتیجه رو دریافت کنید.

بازاریابی سئو چیست؟

سئو مارکتینگ، یکی از چند روشی است که میتونه سایت شما رو تو مدت زمان کوتاهی به جایگاه های برتر گوگل برسونه. بازاریاب سئو مکان هایی که مناسب کسب و کار شماست و مشتریان در آنجا حضور دارند رو شناسایی میکنن و پس از طی مراحلی شما رو در معرض دید افراد دیگه قرار میدن. سئو اولین مرحله ای هست که شما میتونید قدم در مسیر دیجیتال مارکتینگ بزارید و با بازاریابی اینترنتی شاهد تحولی بزرگ در کسب و کار خودتون باشید.

مطهره نسیمی

مطهره نسیمی

مطهره نسیمی هستم؛ کارشناس محتوا و دیجیتال مارکتر! حسِ خوب نوشتن و خلق محتوا باعث شده که من محتوانویسی رو به عنوان شغل و حرفه خودم انتخاب کنم. به یادگیری و به خصوص یاد دادن علاقه زیادی دارم و همیشه در تلاشم تا بتونم به بقیه کمک کنم! (سعی میکنم ملکه محتواهایی باشم که پادشاه میشن!)